euphoria-art2011-05-16 22:46 | hej ściągnąłem sobie tę http://cooltext.com/Download-Font-Killer+Ants czcionkę, i chce ją użyć jako tekst w logo? prosze o pomoc co, ajk i gdzie mam zrobić. Przewałkowałem forum i nic na ten temat nie znalazłem, jak tu nie dostane odpowiedzi będę wałkował Google, dzięki. » Quick.Cms v3.x |
boboo2011-05-17 06:37 | Jeśli chcesz, aby tę czcionkę mógł oglądać każdy 'odwiedzacz' twojej strony, to musisz go jakoś zmusić, aby ją sobie zainstalował na swoim komputerze. Bo przeglądarki używają fontów zaintalowanych lokalnie. Jeśli takiego nie ma, jak sugeruje czyjaś strona, to przeglądarka bierze jakiś font 'z rodziny' lub standardowy (tahoma, arial, times). |
Makaron2011-05-17 08:53 | Ewentualnie jest też sporo skryptów, które zamieniają teksty na niestandardowe czcionki. Są to przeróżne techniki.. czasem powstaje flash, czasem obrazki. Z reguły jednak mają one jakieś niedociągnięcia i coś tam szwankuje, ale do nagłówków czy jednego tekstu nie powinno być większego problemu. Najbardziej znane to chyba sIFR, FLIR. I helped? Like it: www.facebook.com/makwebpl |