Strona na hasło

vabos

No avatar

2007-06-10 02:45

Witam Wszystkich,

Mam pytanie! Taki oto przyklad: wprowadzam nowa strone z poziomu admina, ale chcialbym aby ta wlasnie podstrona byla dostepna dopiero po podaniu haslo. Ogolnie przy probie wejscia na nia ukazuje sie okieno z prosba o podanie hasla. Mam tutaj na mysli np taki oto kod PHP:

//<?php

$login = "admin"; // tu wpisz swój login
$password = "pass"; // a tu swoje hasło

if(!isset($_SERVER['PHP_AUTH_USER']) or strcmp($_SERVER['PHP_AUTH_USER'],$login) or strcmp($_SERVER['PHP_AUTH_PW'],$password)) {
header("WWW-Authenticate: Basic realm=strefa chroniona");
header("HTTP/1.0 401 Unauthorized");
die("Brak uprawnień do przeglądania strony");
}
else {
echo "Witaj w strefie chronionej!";
}

?> //

Probowalem roznych rzeczy ale cos mi nie wychodzi. Bede wdzieczny za pomoc
Pozdrawiam

vabos

vabos

No avatar

2007-06-10 02:51

OCZ....oczywiscie moze tez byc inny sposob logowania na podana strone...

vabos

meric

No avatar

2007-06-11 10:06

vabos - nie jest to takie proste do zrobienia, jak rowniez opisania. Jezeli niezbyt dobrze orientujesz sie w php, to moze popros o zrobienie tego znajomego programiste lub mozesz zakupic wersje ext Quick Cmsa, ktora posiada opcje autoryzacji uzytkownikow.

vabos

No avatar

2007-06-11 18:58

meric - dzieki za info, sprobuje sam pogrzebac, popytac gdzie sie da moze sie uda ;). Pozdrawiam

vabos

raulek

2011-05-20 19:53

Odkopuję temat.

Potrzebuję zabezpieczyć jedną z podstron hasłem. Wystarczy samo hasło dostępu, aby wyświetlić treść tej podstrony, login jest zbędny. Czy ktoś może ma jakieś pomysły? Bo temat leciwy już bardzo :) Miałem kiedyś bardzo prosty skrypt java bodajże, bądź był to czysty html, no ale wystarczyło sprawdzić źródło strony, aby uzyskać dostęp jeśli ktoś znał się choćby trochę na tym.

Makaron

2011-05-23 16:20

Poszukaj jakiegoś skryptu w Google na takie zabezpieczenie. Możemy później pomóc z wdrożeniem go do Quick.Cms, jeśli będziesz miał problemy.

I helped? Like it: www.facebook.com/makwebpl

marcincook

2011-05-27 03:15

Znaczy wystarczy ci żeby się nie pokazała zawartość strony w oknie przeglądarki ale już w kodzie strony może być widoczna?

Do góry
o nas | kontakt