Błąd przy logowaniu / edycji newsa

mapi12

2011-10-26 14:22

Witam.
Mam problem. Zrobiono backupa całego CMS i przerobiono go na wersję angielską (newsy, menu itp).
Dodano go do folderu ENG tak, że adres głównej strony w języku Polskim to www.strona.pl a w wersji angielskiej www.strona.pl/ENG.
I wszystko działa.
Problem jest z panelem administracyjnym. Wpisując poprawne dane do logowania otrzymuję komunikat:

Warningfopen(config/general.php) [function.fopen]: failed to open streamPermission denied in /home/robert2/ENG/core/common-admin.php on line 113

Warning
fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/robert2/ENG/core/common-admin.php on line 128

Warning
fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/robert2/ENG/core/common-admin.php on line 128

Warning

I tak jeszcze parenaście razy.

Wysyłając jeszcze raz stronę przechodzi dalej i pojawia sie okno edycji zawartości. Jednak kolejna niespodzianka kiedy chcemy zapisać zmiany.
Po kliknięciu na zapisz pojawia sie to:

Warningfopen(db/pl_pages.php) [function.fopen]: failed to open streamPermission denied in /home/robert2/ENG/libraries/FlatFiles.php on line 65

Warning
fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/robert2/ENG/libraries/FlatFiles.php on line 233

Warning
fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/robert2/ENG/libraries/FlatFiles.php on line 238

Warning
fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/robert2/ENG/libraries/FlatFiles.php on line 238

I tak znowu parenaście razy.
Jakieś rozwiązania?

» Quick.Cms v3.x

Jimmi

Makaron

2011-10-26 15:34

Tak. Przeczytać instrukcję instalacji i nadać poprawnie prawa CHMOD odpowiednim katalogom/plikom: http://opensolution.org/Quick.Cms/docs/?id=pl-requirements

I helped? Like it: www.facebook.com/makwebpl

mapi12

2011-10-26 17:05

Dziękuję bardzo za pomoc. Dopiero danie wszystkich uprawnień poskutkowało.
Mam jednak jeszcze jeden denerwujący problem.
Kiedy dodaję nowy artykuł dostaję:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/robert2/ENG/config/lang_pl.php:1) in /home/robert2/ENG/actions_admin/p.php on line 22

Kiedy próbuję przekierować się na inną stronę podając opcjach artykułu adres do innej strony to dostaję:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/robert2/ENG/config/lang_pl.php:1) in /home/robert2/ENG/actions_client/p.php on line 6

Za każdym razem jest ten sam problem i ten sam plik.
Oto jak wygląda w środku:

<?php
setlocale
LC_CTYPE'pl_PL' );

$config['template'] = "styl.css";
$config['default_theme'] = 'default.php';
$config['default_pages_template'] = 'pages_default.tpl';

/*
* Start page 
*/
$config['start_page'] = 1;

$config['inherit_from_parents'] = false;

/*
* Title, description and keywords to Your website 
*/
$config['title'] = "adsds";
$config['description'] = "asdas";
$config['keywords'] = "asdsad";
$config['slogan'] = "sdas";
$config['foot_info'] = "Copyright &#169; <a href='/'>safssa</a> 2006 - 2010";

//$aMenuTypes[1] = 'Menu górne nad logo';
$aMenuTypes[2] = 'Strona główna';
$aMenuTypes[3] = 'Prace badawcze';
$aMenuTypes[4] = 'Publikacje';
$aMenuTypes[5] = 'Informacje';

$aPhotoTypes[1] = 'Z lewej';
$aPhotoTypes[2] = 'Z prawej';
$aPhotoTypes[3] = 'W tekście';
$aPhotoTypes[4] = 'Galeria';
?>

Jak to rozwiązać?

Jimmi

treewood (OpenSolution)

2011-10-27 07:44

widocznie w pliku config/lang_pl.php masz jakies puste znaki. nadpisz config/lang_pl.php oryginalny i nie powinno byc problemu. mozliwe, ze jak cos zmieniales w config'u (przez edycje pliku) a widac, ze tak to dodales jakis znaczek w pierwszej linii tego pliku

mapi12

2011-10-27 11:14

Hmmm no właśnie zamieniałem na oryginalny. Chciałem jednak zmienić nazwy elementów w menu na angielskie więc zrobiłem tak:

$aMenuTypes
[2] = 'Main Site';
$aMenuTypes[3] = 'Research';
$aMenuTypes[4] = 'Publications';
$aMenuTypes[5] = 'Info';

Więc może tutaj jest problem.

Jimmi

mapi12

2011-10-27 13:04

I jeszcze jeden problem. Przeszukałem forum i natrafiłem na pare podobnych problemów co mój jednak mój jest troszkę dziwny i nie znalazłem rozwiązania... Pod lewym menu mam miniatury okładek książek. Jest ich 6. Więc powinny być 3 wiersze po 2 kolumny. A mnie robi się 2x2 i 2x1... Taka szachownica. Oglądałem już pliki default_page.tpl, container.tpl, pliki .css i nie widze nigdzie dlaczego tak sie dzieje. Miniatury są tych samych rozmiarów. Nic nie było w tym temacie zmieniane a na stronie w wersji PL jest wszystko dobrze. Gdzie dokładnie generowana jest galeria dla tych obrazków?

Jimmi

treewood (OpenSolution)

2011-10-29 18:59

mapi12 - zamien na oryginalny i sprawdz czy wtedy sie nie dzieja problemy. jesli nie tzn, ze Twoj edytor plikow php dodaje jakies dziwne znaki np. na koniec pliku albo na sam poczatek.

podeslij link do strony by to sprawdzic ...

mapi12

2011-10-31 11:52

Przepuściłem wszystkie potrzebne pliki przez notepada i jest już okej. Po prostu dreamweaver coś mi musiał namieszać. Teraz jest już okej.

A oto strona.
http://robert.frk.pl/ENG/

Chodzi o te książki w lewym menu.

Jimmi

Do góry
o nas | kontakt