Witam. Mam problem. Zrobiono backupa całego CMS i przerobiono go na wersję angielską (newsy, menu itp). Dodano go do folderu ENG tak, że adres głównej strony w języku Polskim to www.strona.pl a w wersji angielskiej www.strona.pl/ENG. I wszystko działa. Problem jest z panelem administracyjnym. Wpisując poprawne dane do logowania otrzymuję komunikat:
Warning: fopen(config/general.php) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/robert2/ENG/core/common-admin.php on line 113
Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/robert2/ENG/core/common-admin.php on line 128
Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/robert2/ENG/core/common-admin.php on line 128
I tak jeszcze parenaście razy.
Wysyłając jeszcze raz stronę przechodzi dalej i pojawia sie okno edycji zawartości. Jednak kolejna niespodzianka kiedy chcemy zapisać zmiany. Po kliknięciu na zapisz pojawia sie to:
Warning: fopen(db/pl_pages.php) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/robert2/ENG/libraries/FlatFiles.php on line 65
Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/robert2/ENG/libraries/FlatFiles.php on line 233
Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/robert2/ENG/libraries/FlatFiles.php on line 238
Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/robert2/ENG/libraries/FlatFiles.php on line 238
Dziękuję bardzo za pomoc. Dopiero danie wszystkich uprawnień poskutkowało. Mam jednak jeszcze jeden denerwujący problem. Kiedy dodaję nowy artykuł dostaję: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/robert2/ENG/config/lang_pl.php:1) in /home/robert2/ENG/actions_admin/p.php on line 22
Kiedy próbuję przekierować się na inną stronę podając opcjach artykułu adres do innej strony to dostaję: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/robert2/ENG/config/lang_pl.php:1) in /home/robert2/ENG/actions_client/p.php on line 6
Za każdym razem jest ten sam problem i ten sam plik. Oto jak wygląda w środku:
widocznie w pliku config/lang_pl.php masz jakies puste znaki. nadpisz config/lang_pl.php oryginalny i nie powinno byc problemu. mozliwe, ze jak cos zmieniales w config'u (przez edycje pliku) a widac, ze tak to dodales jakis znaczek w pierwszej linii tego pliku
I jeszcze jeden problem. Przeszukałem forum i natrafiłem na pare podobnych problemów co mój jednak mój jest troszkę dziwny i nie znalazłem rozwiązania... Pod lewym menu mam miniatury okładek książek. Jest ich 6. Więc powinny być 3 wiersze po 2 kolumny. A mnie robi się 2x2 i 2x1... Taka szachownica. Oglądałem już pliki default_page.tpl, container.tpl, pliki .css i nie widze nigdzie dlaczego tak sie dzieje. Miniatury są tych samych rozmiarów. Nic nie było w tym temacie zmieniane a na stronie w wersji PL jest wszystko dobrze. Gdzie dokładnie generowana jest galeria dla tych obrazków?
mapi12 - zamien na oryginalny i sprawdz czy wtedy sie nie dzieja problemy. jesli nie tzn, ze Twoj edytor plikow php dodaje jakies dziwne znaki np. na koniec pliku albo na sam poczatek.