Logownie

Rad

2011-10-14 09:59

Witam,

co jest przyczyną takiego zachowania:
podaję login i hasło do admina, pierwsza próba logowania kończy się niepowodzeniem - hasło znika, za drugim razem loguje się prawidłowo, ale w pliku admin.php mam ustawioną stronę powitalną zamiast news, p-list, a wchodzi mi na news?

» Quick.Cms v3.x

Makaron

2011-10-17 16:14

Problem pojawił się niedawno, czy od zawsze występował?

I helped? Like it: www.facebook.com/makwebpl

Rad

2011-10-17 18:24

Pojawił się po przeniesieniu na docelowy serwer.

Makaron

2011-10-19 16:00

Powiem szczerze, że to dość dziwna sytuacja i nigdy z czymś takim się nie spotkałem. Co to za hosting? Nie masz możliwości przetestowania skryptu na innym?

Rad

2011-10-20 10:47

Strona jest na home.pl. Dziwne bo postawiłem tam wcześniej Quicka i wszystko było ok. Wcześniej testowałem na innym serwerze i było ok.

MirasZelazny

2011-10-21 03:03

też mam na home.pl i mam to samo - średnio co drugie logowanie
zarówno cart jak i cms
z tym że mam od początku na home i się przyzwyczaiłem ;-)

jankesmj

2011-10-21 08:03

Spróbuj w głównym katalogu skryptu lub w głównym katalogu na serwerze utworzyć katalog tmp i nadaj mu prawa 711.
Ja mam QC na home.pl i problemu takiego nie miałem

www.jankes.noskow.info

Rad

2011-10-21 09:14

Takie katalogi tam się tworzą automatycznie, bo mam i w katalogu głównym i w katalogu skryptu.

Rad

2011-11-18 13:27

Chciałbym wznowić dyskusję. Teraz chodzi o inną stronę a zachowanie takie samo, czyli tak jak pisałem wcześniej:

podaję login i hasło do admina, pierwsza próba logowania kończy się niepowodzeniem - hasło znika, za drugim razem loguje się prawidłowo, ale w pliku admin.php mam ustawioną stronę powitalną zamiast news, p-list, a wchodzi mi na news

Próbowałem też wgrać czystą wersję 3.2 i 3.1 bez modyfikacji - to samo.

Rad

2011-11-18 13:28

Zapomniałem dodać, tym razem hosting nie jest na home.pl

Makaron

2011-11-21 15:36

Próbowałeś z jakimś innym hostingiem? Być może jest jakiś problem z sesjami, choć to dziwne zachowanie. Bez modyfikacji tzn. że nie robiłeś także tej modyfikacji ze stroną startową w panelu admina?

Rad

2011-11-21 18:13

Dokładnie tak, nie robiłem tej modyfikacji, czyli w tym przypadku chodzi o logowanie - za pierwszym razem nie wchodzi.

Do góry
o nas | kontakt