ładowanie fotek - 3 okna masakra

euphoria-art

2011-11-30 14:18

jest jakiś sposób żeby można było zaznaczyć wszystkie fotki w katalogu i wysłać je na serwer za pomocą jednego kliknięcia tak żeby były w galerii zdjęć, obecnie jest możliwość uploadu tylko 3 fotek i to w oddzielnych okienkach w których muszę zmieniać za każdym razem położenie zdjęcia, to jest jakaś masakra!!!

Do Twórców: pomyślcie nad kolejnym pluginem, obecnie robicie bardzo dobrą robotę tyle pluginów to jeszcze tu nie było i to za free, można sobie na nich skonstruować niezłego cmsa

» Quick.Cms v3.x

srebny

2011-11-30 16:11

Przecież można wgrać zdjęcia na serwer i wybierać w plikach, jest to dużo prostsze.

Kamil

euphoria-art

2011-11-30 17:03

Wiem że można zrobić inaczej i wgrać to przez serwer, nie mam cierpliwości na wybieranie zdjęć, które są wymieszane z innymi zdjęciami, i tak muszę ustalić pozycję dla tych zdjęć i je przypisać do odpowiedniej strony - to najwięcej czasu zajmuje.
Sorry że się czepiam ale upload zdjęć w najnowszych cms'ach jest kiepski, dobry dla adminów z kilkoma fotkami na stronie, ale nie dla tych z galerią zdjęć

szanuje, zawdzięczam i podziwiam że wszystko jest za friko, ale przydał by się jeden przycisk do masowego wgrywania zdjęć z zaznaczoną taką samą pozycją dla tychże zdjęć, według mnie taka wtyczka jest banalnie prosta do stworzenia jak się wie co z czym się je.

treewood (OpenSolution)

2011-12-01 10:26

euphoria - dzieki za pomysly. na razie blokujemy sie z dodatkami bo planujemy robic inne rzeczy. jesli jakims trafem jednak dojda jakies dodatki to napewno nie ten bo mamy inne juz w poczekalni do zrobienia. przyszly miesiac to kolejna wersja Quick.Cms poniewaz nazbieralo sie juz troche poprawek i zmian do wersji v3.3 a luty to juz Quick.Cart w planie v4.3 wiec przez kilka miesiecy raczej tego dodatku nie zobaczysz w wersji free od nas.

zlec to komus jesli Ci zalezy na czasie to przekonasz sie, ze wystawi Ci za to "nie banalna" kwote :)

grafiQa

2011-12-01 12:09

Moze Picassa_album :)

Jarek quicktoolsfactory.pl

treewood (OpenSolution)

2011-12-01 12:33

grafiQa - ooo to czesciowo rozwiazuje problem na ten czas :)

pxl666

2011-12-01 17:41

mysle ze moglbys pogrzebac np z tym skryptem galerii
http://www.flash-gallery.org/
gdzie php ci generuje playliste obrazkow automatycznie
musialbys tylko zrobic jakis krypcik do ladowania obrazkow masowo - jakis fileuploader

euphoria-art

2011-12-01 19:22

ciekawi mnie jedna rzecz czy takie zdjęcia z flash galerii są indeksowane przez roboty, mam w fotkach sporo słów kluczowych co wpływa na pozycję mojej strony, ludzie wyszukują też grafikę w Google, poprzez takie zdjęcie nafaszerowane w odpowiedni sposób słowami kluczowymi w łatwy sposób docierają do mojej strony, dziś mam ponad 1200 wejść na stronę, na pewno połowę z tego to roboty, ale jak będzie przy galerii zdjęć we flashu?

Rad

2011-12-01 21:59

Jeśli chodzi o foty we flashu to chyba raczej nie na zasadzie opisów obrazków, także poprzez obrazy google nie znajdzie cię.

Do góry
o nas | kontakt