mwm 2007-02-15 19:03
Czy jest możliwość dodania jakoś opcji w panelu admina aby można było w menu dodawać linki do stron zewnętrznych ? Jeśli tak to prosił bym o jakąś podpowiedź jak się do tego zabrać..
» Quick.Cms v1.x 2007-02-16 09:37
mwm - mozesz rozwiazac to tak, ze jesli w opisie pelnym dasz: http://www.wp.pl/ to bedzie kierowalo na strone a nie wczytywalo zawartosci (opisu) strony. Ma to wade taka, ze nie bedziesz mogl w tresci opisow pelnych dodawac adresow URL jesli nie chcesz przekierowywac na inna strone. Wiec zrob tak: 1. W opisie pelnym jakiejs strony wpisz TYLKO (nic wiecej) link: http://www.wp.pl/ 2. edytuj actions_client/p_.php i znajdz: if( isset( $aData ) && is_array( $aData ) ){ Wstaw zaraz za tym cos takiego:
<?php if( ereg ( 'http' , $aData [ 'sDescriptionFull' ] ) ){ header ( 'Location: ' . trim ( $aData [ 'sDescriptionFull' ] ) ); } ?>
dziala?
mwm 2007-02-16 15:57
działa dzięki za pomoc troche przerobiłem by zlikwidować tą wade
<?php if( ereg ( '[link_zewnetrzny]' , $aData [ 'sDescriptionShort' ] ) ){ header ( 'Location: ' . trim ( $aData [ 'sDescriptionFull' ] ) ); } ?>
trzeba w krótkim opisie wpisać [link_zewnetrzny] a w pełnym link do strony..
wywal 2007-02-23 23:03
Świetna porada - dzięki A może wiecie, jak zrobić, żeby taki link zewnetrzny otwierał się w nowym okienku?
TangoExpress wywal 2007-03-27 03:04
Sugeruję małą poprawkę do tego co wymyślł "mwm" if( ereg( '\[link_zewnetrzny\]', $aData['sDescriptionShort'] ) ){ header( 'Location: '.trim( $aData['sDescriptionFull'] ) ); } czyli przed nawiasami [ i ] dodać \ znacznie nawiasów [] przy funkcji ereg ma pewne szczególne znaczenie - szczegóły google ;)
TangoExpress 2007-03-29 11:53
wstawilem i nie dziala :( www.hds.org.pl/index1.php moze jakas podpowiedz?
<?php if( $a != '' && is_numeric ( $a ) && isset( $iContent ) && is_numeric ( $iContent ) ){ $aData = throwPage ( $iContent ); if( isset( $aData ) && is_array ( $aData ) ){ if( ereg ( '\[link_zewnetrzny\]' , $aData [ 'sDescriptionShort' ] ) ){ header ( 'Location: ' . trim ( $aData [ 'sDescriptionFull' ] ) ); } $sTitleBefore = $aData [ 'sName' ]. ' - ' ; if( $aData [ 'iPhotosShow' ] == 2 ) $sPhotosGallery = listPhotosGallery ( $iContent , 'pages_show_photos_2.tpl' ); else $sPhotosList = listPhotos ( $iContent , 'pages_show_photos_1.tpl' ); if( $aData [ 'iSubpagesShow' ] == 4 ) $sSubList = listSubpagesGallery ( $iContent , 'pages_list_4.tpl' ); else $sSubList = listSubpages ( $iContent , 'pages_list_' . $aData [ 'iSubpagesShow' ]. '.tpl' , $aData [ 'iSubpagesShow' ] ); $sPagesTree = throwPagesTree ( $iContent ); $sFiles = listFiles ( $iContent , 'pages_show.tpl' ); $content .= $tpl -> tbHtml ( 'pages_show.tpl' , 'SHOW' ); } else{ $content .= $tpl -> tbHtml ( 'messages.tpl' , 'NOT_EXISTS' ); } } if( ereg ( '[link_zewnetrzny]' , $aData [ 'sDescriptionShort' ] ) ){ header ( 'Location: ' . trim ( $aData [ 'sDescriptionFull' ] ) ); } ?>
2007-03-29 16:05
nobleman - to zrob tak jak ja napisalem w pierwszej odpowiedzi
2007-04-04 10:09
Treewood, wyskakuje cos takiego
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by ( output started at / usr / local / apache / www / htdocs / hds . org . pl / plugins / banner / actions_client . php : 20 ) in / usr / local / apache / www / htdocs / hds . org . pl / actions_client / p_ . php on line 9
nadmienie ze dodalem wczesniej opcje rotacji banerow glownych www.hds.org.pl/index1.php
2007-04-04 13:40
nobleman - i wlasnie to jest problemem. w pliku plugins/banner/actions_client.php w linii 20-tej wysyla sie juz header i nie jest mozliwe wykonanie przeniesienia do innej strony. Musisz sobie w tym pliku pogrzebac i go poprawic tak by moglo to wspolistniec.
2008-05-05 23:25
Witam proszę o pomoc ponieważ z pliku actions_client/p_.php nie mam if( isset( $aData ) && is_array( $aData ) ){ u mnie plik wygląda tak:
<?php if( isset( $iContent ) && is_numeric ( $iContent ) ){ $aData = $oPage -> throwPage ( $iContent ); if( isset( $aData ) ){ if( !empty( $aData [ 'sUrl' ] ) ){ if( ! strstr ( $aData [ 'sUrl' ], 'http://' ) ) $aData [ 'sUrl' ] = 'http://' . $aData [ 'sUrl' ]; header ( 'Location: ' . $aData [ 'sUrl' ] ); exit; } if( !empty( $aData [ 'sTemplate' ] ) ) $oTpl -> setFileAlt ( $config [ 'default_pages_template' ] ); else $aData [ 'sTemplate' ] = 'pages_default.tpl' ; if( !empty( $aData [ 'sTheme' ] ) ) $sTheme = $aData [ 'sTheme' ]; if( !empty( $aData [ 'sMetaKeywords' ] ) ) $sKeywords = $aData [ 'sMetaKeywords' ]; if( !empty( $aData [ 'sMetaDescription' ] ) ) $sDescription = $aData [ 'sMetaDescription' ]; if( empty( $aData [ 'sDescriptionFull' ] ) ) $aData [ 'sDescriptionFull' ] = $aData [ 'sDescriptionShort' ]; $aData [ 'sPagesTree' ] = $oPage -> throwPagesTree ( $iContent ); $sPagesTree = !empty( $aData [ 'sPagesTree' ] ) ? $oTpl -> tbHtml ( $aData [ 'sTemplate' ], 'PAGES_TREE' ) : null ; $sPages = isset( $aData [ 'sPages' ] ) ? $oTpl -> tbHtml ( $aData [ 'sTemplate' ], 'PAGES' ) : null ; $sBanner = !empty( $aData [ 'sBanner' ] ) ? $oTpl -> tbHtml ( $aData [ 'sTemplate' ], 'BANNER' ) : null ; $sTitle = strip_tags ( ( !empty( $aData [ 'sNameTitle' ] ) ? $aData [ 'sNameTitle' ] : $aData [ 'sName' ] ). ' - ' ); $sSubpagesList = null ; $aData [ 'sDescriptionFull' ] = changeTxt ( $aData [ 'sDescriptionFull' ], 'nlNds' ); if( $aData [ 'iSubpagesShow' ] > 0 ){ if( $aData [ 'iSubpagesShow' ] < 3 ) $sSubpagesList = $oPage -> listSubpages ( $iContent , $aData [ 'sTemplate' ], $aData [ 'iSubpagesShow' ] ); } $aImages = $oFile -> listImagesByTypes ( $aData [ 'sTemplate' ], $iContent ); $sFilesList = $oFile -> listFiles ( $aData [ 'sTemplate' ], $iContent ); $oTpl -> unsetVariables ( ); $content .= $oTpl -> tbHtml ( $aData [ 'sTemplate' ], 'CONTAINER' ); } else{ $content .= $oTpl -> tbHtml ( 'messages.tpl' , 'ERROR' ); } } ?>
2008-05-06 06:43
hosti - to wstaw to zaraz przed
if( !empty( $aData [ 'sTemplate' ] ) )
po prostu uzywasz innej wersji bo v2.0 a nie 1.x
Naomi81 2008-07-03 13:16
A gdzie można zmienić kolor wstawionych linków??
2008-10-21 09:05
mam takie pytanie a idzie to jakoś zrobić w nowej wersji 2.x bo jakoś nie mogę tego znaleźć
2008-10-21 09:19
dobra wkleiłem po tym kodzie
if( !empty( $aData [ 'sTemplate' ] ) )
takie coś
<?php if( ereg ( '[link_zewnetrzny]' , $aData [ 'sDescriptionShort' ] ) ){ header ( 'Location: ' . trim ( $aData [ 'sDescriptionFull' ] ) ); } ?>
i tak nie działa
2008-10-22 07:57
To powinno zadzialac: if( ereg( '\[link_zewnetrzny\]', $aData['sDescriptionShort'] ) ){ header( 'Location: '.trim( $aData['sDescriptionFull'] ) ); }
2008-10-22 10:54
Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in wuwuwu\actions_client\p.php on line 126 takie coś mi wyskakuje jak to wklejam mój kod wygląda tak:
if( isset( $aData ) ){ if( !empty( $aData [ 'sUrl' ] ) ){ header ( 'Location: ' . $aData [ 'sUrl' ] ); exit; } if( !empty( $aData [ 'sTemplate' ] ) ) if( ereg ( '\[link_zewnetrzny\]' , $aData [ 'sDescriptionShort' ] ) ){ header ( 'Location: ' . trim ( $aData [ 'sDescriptionFull' ] ) ); } $oTpl -> setFileAlt ( $config [ 'default_pages_template' ] ); else $aData [ 'sTemplate' ] = $config [ 'default_pages_template' ]; if( isset( $config [ 'tell_friend_page' ] ) && is_numeric ( $config [ 'tell_friend_page' ] ) && $iContent == $config [ 'tell_friend_page' ] ){ if( isset( $_POST [ 'sSendTell' ] ) && isset( $_POST [ 'sEmailFrom' ] ) && isset( $_POST [ 'sEmailTo' ] ) && !empty( $_POST [ 'sEmailTo' ] ) ){ $aSend [ 'sTopic' ] = $oTpl -> tbHtml ( $aData [ 'sTemplate' ], 'TELL_FRIEND_TITLE' ); $aSend [ 'sMailContent' ] = $oTpl -> tbHtml ( $aData [ 'sTemplate' ], 'TELL_FRIEND_BODY' ); $aSend [ 'sSender' ] = $_POST [ 'sEmailFrom' ]; $sTellFriendPanel = sendEmail ( $aSend , 'messages.tpl' , $_POST [ 'sEmailTo' ] ); }
2008-10-23 08:09
wstaw to PRZED a nie PO: if( !empty( $aData['sTemplate'] ) )
2010-02-18 12:57
u mnie nie dziala wyskakuje komunikat po kliknieciu na link zewnetrzny Zabroniony dostęp! Nie masz dostępu do żądanego obiektu. Jest on zabezpieczony przed odczytem lub nie może być odczytany przez serwer. Jeśli myślisz, że jest to błąd tego serwera, skontaktuj się z administratorem. Error 403 127.0.0.1 02/18/10 12:57:09 Apache/2.2.11 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.11 OpenSSL/0.9.8i PHP/5.2.9
2010-02-18 15:55
Ta funkcja w wersji 2.x jest wbudowana - odpowiedziałem w innym topicu.
2010-10-24 20:07
<?php if( ereg( 'http', $aData['sDescriptionFull'] ) ){ header( 'Location: '.trim( $aData['sDescriptionFull'] ) ); } ?> u mnie wyskakiwał syntax error, unexpected '<' in ..... actions_client\p.php on line 23 Ale wykasowałam <?php i ?> i działa, również dziękuję za poradę, pozdrawiam