po zamianie php 5.3 na 5.4 błąd

euphoria-art

2012-02-10 09:51

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/euphoria/domains/obrazygaleria.pl/public_html/core/files.php on line 217
błąd wyświetla sie jeśli na stronie jest galeria ze zdjęciami, przy php 5.3 tego nie ma

» Quick.Cms v3.x

treewood (OpenSolution)

2012-02-10 10:15

1. W oryginalnej wersji qcms v3.2 nie ma takiej linii wiec wklej ta linie tutaj.
2. PHP 5.4 to nie stabilna jeszcze wersja. Wiec poki nie wyjdzie stabilna to sie nie przejmujemy. Moze sie okazac (i tak bylo juz kilka razy), ze w wersji nie stabilnej wywala blad a juz w stabilnej nie.

euphoria-art

2012-02-10 10:24

funkcja to:
function listGalleryImages( $sFile, $iLink, $iType, &$aDataBreak = null ){ // GALLERY ON PAGES
global $config;
$aImages = $this->aImagesTypes[1][$iLink][$iType];
$iCount = count( $aImages );
$iColumns = $config['gallery_columns'];
$oTpl =& TplParser::getInstance( );
$ret = null;

chodzi o tą linijke:

$oTpl =& TplParser::getInstance( );

ok dzieki.

treewood (OpenSolution)

2012-02-10 14:52

to nie funkcja z Quick.Cms'a a nawet zaskakujaco jest podobna do kodu z wersji platnej. W wersji platnej jest taka sama funkcja i ma prawie taki sam poczatek:

function listGalleryImages( $sFile, $iLink, $iLinkType, $iType ){
$aImages = $this->aImagesTypes[$iLinkType][$iLink][$iType];
$iCount = count( $aImages );
$iColumns = 3;
$iWidth = (int) ( 100 / $iColumns );
$oTpl = TplParser::getInstance( );

Ciekawa zbierznosc prawda?

euphoria-art

2012-02-10 16:24

No tak kiedys o tym rozmawialiśmy, myślałem że sprawa została wyjaśniona, programista bodajże pisał z Wami w tej sprawie.
Panie Trewood mogę nawet dzis kupić full wersję, ale jak pisałem wcześniej, wszystko w niej jest mi zbędnę do prostej strony z galerią, Chciałem mieć galerię stronnicowaną, nic w tej sprawie nie zrobiliście- odpowiedź była taka żeby sie zwrócić do Waszych partnerów i oni mi to zrobią, no to się zwróciłem, a Pan T... który mi to robił nie jest już waszym partnerem, myslę zę przez tą moją pechową galerię. Został też jakąś tam grzywną ukarany, ja z dobrego serca przelałem mu połowe kary, chociaż chłopak nic ode mnie nie chciał.
No to jak robicie mi stronnicowanie i zamiast 3 - 5 kolumn fotek, a najlepiej jak by było do wyboru w wersji płatnej? ja w poniedziałek robię przelew i będzie po problemie, czy nie warto dla jednego usera?
Moja propozycja jest jeszcze taka płacę Wam za same przyjazne linki i galerię stronnicowana w wersji free tyle ile kosztuje full wersja, reszte jest zbędne bo tylko zaśmieca cms, a i jeszcze podział podstron by się przydał.

treewood (OpenSolution)

2012-02-10 16:38

euphoria-art - ok w takim razie wszystko jasne. Przelewac nie musisz bo to nie Ty jestes winny sprawie.

euphoria-art

2012-02-10 16:42

już przelałem bo mi szkoda było chłopaka bo sie napracował, a co do tej galerii z podziałem, stronnicowania i przyjaznych linków to możemy sie dogadac, proponuje za te 3 rzeczy kwotę za wersję płatną, euphoria_art@onet.eu
posty można wykasować bo temat zaśmiecony

Do góry
o nas | kontakt