Dzień dobry. Od kilku dni "morduję" plik config.js w CKEditorze, a właściwie to on morduje mnie. Nie przyjmuje żadnych dokonywanych w nim zmian.
1. Domyślna skóra to "kama" - nie mogę zmienić (dla, choćby zobaczenia) na inną: w linii nr.400: skin : 'kama', zmiana na v2 lub office2003 nie przynosi efektu;
2. Próba zmiany klawisza Enter - bez efektu; linia nr. 162 - enterMode : CKEDITOR.ENTER_P, wpisanie BR, czy też DIV nic nie zmienia; /*to akurat mogłoby zostać*/
3. Analogicznie nie działa zmiana w linii nr. 193: shiftEnterMode : CKEDITOR.ENTER_BR,
Ogólnie dążę do tego, aby użycie klawisza Enter przy wpisywaniu-poprawianiu tekstu w CKEditorze NIE dodawało niczego w html-u, ot, byłby to tylko taki klawisz "ułatwiający myślenie" wpisywania. Do </br> świetnie nadaje się shiftEnterMode - tylko przy okazji pytanie, (dwie wersje): jak pozbyć się w ogóle wstawiania spacji - lub zamienić ją na CZTERY (lub dowolną ilość - imitującą ustawione przeze mnie wcięcie), spacje? Chciałbym się definitywnie pozbyć: <p> </p>
Wszystko powyższe streszcza się, (chyba), do rozwiązania problemu - dlaczego CKEditor nie reaguje na zmiany w pliku config.js