Krótka instrukcja obsługi instrukcji obsługi: 1. Klikamy na "documentation"; 2. Jeśli otwarła się w języku angielskim, klikamy na polską flagę (taki biało-czerwony pasek w prawym górnym rogu); 3. Jako, że chcemy dostosowac grafikę, klikamy na odpowiedni link. 4. Szukamy podobnych elementów na obrazku; 5. Znajdujemy podobne elementy w: #filesList i .subpagesList; 6. Czytamy w tekście dokumentacji, że te rzeczy są w style.css; 7. Szukamy w w/w pliku nazw z punktu 5.; 8. Znajdujemy przy nich coś, co ma w nazwie "left" - czyli lewo. A jeszcze lepiej: border-left (czyli "obwódka" z lewej strony); 9. Bawimy się do skutku, czyli osiągnięcia pożądanego efektu.
boboo rozpisałeś sie na 9 punktów, ale nie każdy potrafi skorzystać z dokumentacji, ja nigdy nie korzystałem, szybciej bys to załatwił w 2 linijkach odpowiadając na dany problem.
Ja wzoruje sie na innych skórkach z quick cms i porównuje je -można całość podejrzeć, trzeba tylko wiedzieć gdzie jest plik style.css a w tym przydatny jest http://jigsaw.w3.org/css-validator/ wyświetla ci style .css jak na tacy
Etrips przypatrz się /* PAGE TITLE */ i usuń z tego: border-left:1px solid #c8cccf;
solid - linia ciągła, dashed - przerywana dotted - kropkowana
przyjrzyj się jeszcze /* FILES LIST STYLES */ /* SUB PAGES LIST STYLES */ i znajdź podobne wpisy
Euphoria, pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą: "nie każdy potrafi skorzystać z dokumentacji".
Twierdzę: wielu NIE CHCE się popatrzyć do dokumentacji. Czekają w postawie roszczeniowej na gotowca podanego na tacy. A są i tacy, którzy potrafią poganiać, gdy przez dłuższy czas ośmielono się milczeć w danym temacie.
Typowy przypadek właśnie do ujrzenia w tym wątku. Dasz "wędkę", poczytasz o butach i dostaniesz minusa. "Ryba", musi być ryba. Najlepiej od razu gotowa do spożycia. Podana na złotej tacy. Inaczej będzie kręcenie nosem.
Euphoria, że szybciej byłoby w dwóch linijkach, to wiem. Ale czy lepiej? Teraz taki "Etrips" zastanowi się i poczyta najpierw instrukcję/dokumentację zanim znowu wyskoczy z arcytrudnym problemem. Jeśli choć jeden problemik, jedno ustawienie załatwi sobie sam dzięki przeczytanej instrukcji, to znaczy że odniosłem sukces.