Dodawanie zakładek do menu administracji

kajo

2012-03-05 17:37

Mam problem z działaniem dodanych zakładek w menu administracji. Postępując analogicznie do poprzednich wersji » freeware Quick.Cms v3.x chciałem zrobić to samo na najnowszej wersji » freeware Quick.Cms v4.x. Niestety nawet po zmianie $oTpl->tbHtml na $oTpl->tBlock wywala mi komunikat : "Błąd: nie wykonano żadnej akcji". Czy panowie programiści zmienili system tak, żeby nie można już było dodawać zakładek do administracji czy może robię coś nie tak. Jeżeli jest to możliwe proszę o instrukcję, które pliki muszą ulec modyfikacji.

» Quick.Cms v4.x

Kajo

treewood (OpenSolution)

2012-03-05 19:41

Napisz co zrobiles by mozna bylo cos doradzic bo teraz to co napisales to troche dla mnie jak opis statku kosmicznego

kajo

2012-03-06 16:11

Otóż w poprzedniej wersji posługując się znalezioną na forum instrukcją byłem w stanie dodać nową, działającą zakładkę do menu administracji bez pokazywania się komunikatu "Błąd nie wykonano żadnej akcji".
Wiem, że teraz zmienił się porządek danych i zauważyłem, że nawet nazwy obiektów się zmieniły np. $oTpl->tbHtml na $oTpl->tBlock - i to nie jest problem, ponieważ sobie z tym poradziłem. Problem polega na pojawianiu się uciążliwego komunikatu. Oczywiście mogę sprawić, żeby komunikat się nie pojawiał (nadać w css znacznik hidden), ale to trochę tak jak zasłanianie plamy obrazem, żeby nie było widać. Chodzi mi o to, żeby ktoś napisał krótki tutorial jak dodać prawidłowo prostą zakładkę (nawet sam tekst) tak, aby nie pojawiał się komunikat o błędzie.

treewood (OpenSolution)

2012-03-06 19:16

moglbys podeslac link do tej instrukcji?

Do góry
o nas | kontakt