Kurs dostosowywania szablonów pod Quick.CMS

goral26ss

2012-03-20 12:25

Tak jak w temacie posiada ktoś może kurs lub szczegółowy poradnik jak dostosować gotowy szablon pod Quick.CMS?

» Quick.Cms v4.x

Makaron

2012-03-20 16:00

Zerknij tutaj: http://opensolution.org/Quick.Cms/docs/?id=pl-design
A poza tym to praktyka, poznawanie narzędzia.

I helped? Like it: www.facebook.com/makwebpl

goral26ss

2012-03-20 21:52

Tam już sprawdzałem i niestety robiąc tak jak pisze w dokumentacji nadal jest coś nie tak a w temacie szablonów troszkę już siedzę i pierwszy raz spotykam się z problemem;/

Makaron

2012-03-20 22:05

Na dobrą sprawę szablon do CMSa tnie się podobnie, jak stronę statyczną. Jedyną różnicą jest to, że CMS nadaje jakieś tam ramy poszczególnym elementom, menu mają określone bloki, określoną numerację.
Wg mnie Quick.Cms jest o tyle w tym temacie przyjazny, że jest jakaś konwencja, której twórcy się trzymają i np. wszystkie już wcześniej wspomniane menu składają się z takich samych bloków, elementy numerowane są przy pomocy tak samo nazwanych klas. Trzeba tylko poświęcić chwilę na przeanalizowanie kodu źródłowego, który zostaje wygenerowany i nie powinno być problemu.

I helped? Like it: www.facebook.com/makwebpl

goral26ss

2012-03-20 23:53

Dziękuję za odpowiedz ale to wiem;) No ja właśnie analizuję i dalej gdzieś jest jakiś drobny szczegół jednak istotny;/ No nic metodą prób i błędów trzeba;)

Do góry
o nas | kontakt