Przeniesienie na nowy serwer

an

2012-04-05 09:29

Witam,

Po przeniesieniu wszystkich plików na inny serwer nie jest wyświetlana treść. Zachowały się wszystkie ustawienia - skórka, język itd, ale nie ma stron z treścią. Nie są też widoczne w panelu admina - zupełnie pusto. (plik z treścią znajduje się na serwerze)

W panelu admina mogę dodać nowe strony i wtedy plik pl_pages jest nadpisywany. Jeśli jednak wkleję do niego pierwotną treść, która na poprzednim serwerze działała, na stronie pokazuje się komunikat "Nie znaleziono danych".

Nie rozumiem w czym tkwi problem..
Z góry dzięki za każdą podpowiedź! :)

» Quick.Cms v4.x

treewood (OpenSolution)

2012-04-05 10:02

Czy kopiowales dane w trybie binarnym?

http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=pl-requirements#wgrywanie_skryptu_na_serwer

an

2012-04-05 11:21

tak, skopiowałam je w trybie binarnym. Mam też ustawione odpowiednie prawa dostępu tak jak w podlinkowanej przez Ciebie instrukcji.

treewood (OpenSolution)

2012-04-05 12:34

To w takim razie nie wiem co moze byc przyczyna. Czy jestes w stanie podeslac mi link do pobrania bazy danych spakowany w archiwum bym zobaczyl czy cos z nia nie tak?

an

2012-04-11 12:56

dzięki, strona już działa. Wina leżała po stronie serwera (darmowego) - musiał mieć jakieś ograniczenia, blokady - nie wiem dokładnie o co chodziło. W każdym razie po kolejnym przeniesieniu na kolejny serwer strona śmiga:)

treewood (OpenSolution)

2012-04-11 13:05

A jaki to byl serwer by wiedziec na jakich serwerach wystepuja takie problemy ?

o nas | kontakt