jak stworzyć Intro ?

Robert1724

No avatar

2008-03-04 18:47

czy znacie sposób na wprowadzenie intro na wstępie otwarcia głównej strony ?

» Quick.Cms v2.x

merci

No avatar

2008-03-05 08:21

Robert1724 - w zasadzie mozesz to zrobic na dwa sposoby: stworzyc nowy temat (thame) ze struktura jaka ma miec intro, bo pewnie nie chcesz, zeby sie wyswietlalo np. menu i przypisac go do strony głównej, albo stworzyc strone index.html, ktora bedzie zawierala intro i bedzie kierowala do index.php. Serwery z reguly dzialaja tak, ze jesli jest plik index.html to laduje sie on przed plikiem index.php.

Robert1724

No avatar

2008-03-05 10:47

hmmm....
dzięki... ta druga wersja bardziej mi pasuje...
coś podobnego planowałem ale miałem obawy co do poprawności swojego rozumowania...

dzięki...

met

2008-11-03 20:42

mam ten sam problem, stworzyłem plik index.html z intro flash, ale on się nawet nie ładuje tylko odrazu wyświetla się index.php, czy mógłby ktoś dokładniej opisać ten sposób z tematem (theme) ??

treewood (OpenSolution)

2008-11-04 09:30

sprawa sie ma tak, ze na serwerze widocznie macie ustawienie, ze php ma byc przed html. skontaktujcie sie z adminem czy sie tego nie daloby zmienic i wtedy wpierw wczytywany bylby index.html a nie index.php.

szkoda zabawy z tematami skoro mozna w prostszy sposob to rozwiazac.
Tu jes wiecej info na temat tematow:
http://opensolution.org/Quick.Cms/docs/?id=tips#tematy_-_zmiana_wygladu_calej_strony_na_wybranej_podstronie

met

2008-11-04 18:18

ok racja już sobie poradziłem, dzięki

Terespl

2012-07-10 10:29

Opiszę problem na jaki się natknąłem, zrobiłem sobie intro na stronie index.html , z niego zrobiłem przekierowanie na index.php?sLang=pl - działa fajnie. Mam niestety problem ze stroną startową, bo jej adres kończy się "/" i niestety ładuje mi się plik z intrem (na serwerze pierwszeństwo ma plik index.html przed index.php).
Można to jakoś naprawić?
Strona z osobnym wyglądem też mnie nie ratuje, bo będzie się pokazywać w menu :(

Tomek

selekcjoner

2012-07-10 15:08

Stwórz nową stronę i dodaj ją do MENU UKRYTEGO, wtedy nie będzie jej w menu.
Jak stworzyć kolejne menu?
http://opensolution.org/Quick.Cms/docs/?id=pl-tips#16

simlution.org

Do góry
o nas | kontakt