Dziękuję za odpowiedź. :) Instrukcję przeczytałem bardzo dokładnie, ale nadal nie mogę poradzić sobie z punktem 1 i 2.
Mam też jeszcze jedno pytanie. Jak dodać flagę w prawy górny róg strony? Tak jak jest to pokazane w demie systemu CMS :) 1. Ściągam język ze strony: cz.php 2. Dodaję do panelu Nowy Język 3. Wybieram ten plik, wpisuję "cz" 4. Wybieram "Klonuj dane z języka podstawowego" 5. Dodaję kod na stronę <a href="?sLang=cz">cz</a>
I mam tylko na samej górze napis "cz" i bardzo mało przetłumaczonych rzeczy na stronie jak w to kliknę.
"i pod tym jest sam tekst, ale bez żadnych miniaturek. Czy można dodać tam miniaturki?" Nie wiem dokładnie o co chodzi, ale zrób tak: 1. Wejdź do KWIATKI ---> WYGLĄD i ustaw Lista (nazwa, opis, zdjęcie) 2. Wejdź do ŻÓŁTE i dodaj jakieś zdjęcie
Dziękuję :) A da się jeszcze zrobić tak aby tłem strony był ten obrazek? http://opensolution.org/Quick.Cart/demo/templates/default/img/body.gif To jest obrazek który jest domyślnym tłem Quick.card
Nie chciałbym edytować tych kolorów takich jak np. #5D6771 tylko jedną linijką to zrobić. Czy tam można?
w style.css w quick.cms masz taką linijkę: body{padding:0;background:#001b34;text-align:center;} a w quick.cart: body{padding:0;background:#f5f5f5 url('img/body.gif');text-align:center;} przypatrz się tym linijkom
Dzięki :) Mam jeszcze takie pytanie. Jak wgrać ckEditorPlugin? Ściągnąłem CKEditor.zip rozpakowałem i cały folder wrzuciłem go do "plugins" I teraz nie rozumiem tego punktu.
2) Copy file "plugins/edit/htmleditor.php" to Quick.Cms "plugins/edit/" directory (overwrite that file)
Nie rozumiem tego. Mam ten plik na serwerze htmleditor.php i mam go wrzucić do plugins/edit/? Przecież on już tam jest. Czy to jakiś inny plik tam wrzucić?
Jeszcze mam jeden problem przy wgrywaniu zdjęć. Mam coś takiego:
Warning: imagecreatefrompng() [function.imagecreatefrompng]: 'files/watermark/' is not a valid PNG file in /home/desideio/domains/xxxxxxx.pl/public_html/core/libraries/image-jobs.php on line 292
Warning: imagesx(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/desideio/domains/xxxxx.pl/public_html/core/libraries/image-jobs.php on line 293
Warning: imagesy(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/desideio/domains/xxxxxx.pl/public_html/core/libraries/image-jobs.php on line 294
Warning: Division by zero in /home/desideio/domains/xxxxxx.pl/public_html/core/libraries/image-jobs.php on line 295
Warning: Division by zero in /home/desideio/domains/xxxxx.pl/public_html/core/libraries/image-jobs.php on line 296
Warning: Division by zero in /home/desideio/domains/xxxxx.pl/public_html/core/libraries/image-jobs.php on line 297
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/desideio/domains/xxxxx.pl/public_html/core/libraries/image-jobs.php:292) in /home/desideio/domains/xxxxx.pl/public_html/actions/admin-pages.php on line 22
Hej :) Moje zdjęcia są .jpg czyli to cms chce je wgrać jako zdjęcia .png? Dodam jeszcze że jakość tych zdjęć znacząco się pogarsza gdy wgrywam je na stronę.