simpleCounter - resetowanie licznika

mpm

2012-09-06 13:47

Czy znalazł ktoś sposób na resetowanie się licznika z tego pluginu?
Rozwiązania które znalazłem na forum niestety się nie sprawdzają - dalej gdy liczba odwiedzin jest spora (powyżej 200 dziennie) licznik resetuje się do zera.

Ten plugin jest do pobrania z oficjalnej strony więc powinien chyba zostać poprawiony.

» Quick.Cms v4.x

treewood (OpenSolution)

2012-09-06 14:34

mpm - wiem, ze istnieje taki problem. jednak pamietaj, ze to darmowy dodatek i tak naprawde nikt nie czuje sie zobligowany do tego by go poprawic. jesli tak bardzo Ci to przeszkadza to popraw go albo zlec komus taka poprawke. milo by bylo gdybys tez podzielil sie taka poprawka jesli taka by istniala.

jesli jednak nie masz takiej ochoty to skorzystaj z wielu darmowych licznikow np. ten:
http://www.darmowylicznik.pl/

openzibi

2012-09-07 00:18

mpm - Zmień w funkcji licznika sposób otwarcia pliku na r+
Kiedyś na http://democms.rhh.pl robiłem testy i licznik "przezył" bez resetu nalot 700 unikalnych wizyt, 12000 zapytań (ok. 25/s)

hosting-domeny-strony - www.rhh.pl

mpm

2012-09-07 13:11

openzibi - przepraszam, nie znam się zbytnio na php, chodzi o zmianę w tej linijce:
$rFile = fopen( DB_COUNTER, 'w' );

openzibi

2012-09-07 20:42

mpm - TAK
$rFile = fopen( DB_COUNTER, 'r+' );

hosting-domeny-strony - www.rhh.pl

xadox

2012-09-30 09:52

Witam,
Też mam problem z restartującym się licznikiem.

Możecie mi podpowiedzieć gdzie znajduje się plik core/common.php i jakim programem mogę dokonać jego edycji?

Chcę zmienić
$rFile = fopen( DB_COUNTER, 'w' );
na
$rFile = fopen( DB_COUNTER, 'r+' );

Aha, jak już będę dokonywał tej zmiany to czy istnieje możliwość ustawienia na starcie dowolnej liczby odsłon?

xadox

2012-09-30 10:05

OK, znalazłem ten plik - sorry za zawracanie głowy.

Interesuje mnie jednak jeszcze to czy istnieje możliwość ustawienia dowolnej liczby odsłon bo przed resetem odsłon było kilkanaście tysięcy?!

selekcjoner

2012-09-30 12:19

Możesz je ustawić w database/counter.php

simlution.org

Do góry
o nas | kontakt