Jak w temacie. Mam mały problem- chodzi mi o to ,że napisałem prostą stronę w html5 i css3 na divach z zachowaniem wszelkich regół itp strona ma top,menu, i 2 kolumny i prawy oraz stopkę. Chodzi mi o to że chciałbym taką stronę podpiąć pod cmsa Quick ale nie wiem jak taki kod zintegrować z systemem zarządzania - bo chciałbym,żeby za pomocą tego cms ta strona była edytowalna chociaż same teksty bez grafiki i zastanawiam się jak się do tego zabrać - wiem że użytkownicy stosowali różne metody jeżeli chodzi o to ale nie zawsze to działało - jest ktoś może kto się na tym zna??
A próbowałeś cokolwiek już robić? Pierwsze zobacz jak zbudowany jest plik templates/default/container.tpl Tam jest cały szkielet strony, porównaj go ze swoim, na pewno będziesz musiał zastosować w odpowiednie miejsca bloki <!-- BEGIN BODY --> itp. Wszystkie zmienne są opisane, także będziesz wiedział za co, która jest odpowiedzialna.
Już się chyba domyślam ja kto zrobić - tylko trzeba dość mocno przeanalizować kod bo inaczej to się nie da - teraz popatrzyłem sobie na ten szkielet i po jasno z niego widać co i jak i do czego jest potrzebne. Myślę że połączenie dowolnej strony nie sprawi żadnego problemu po analizie container.tpl wystarczy w odpowiednie miejsca podawać zmienne no i oczywiście odpowiednio zastosować bloki