problem z flashem w cms

iwi123

2012-10-30 21:47

Witam, Mam problem następującej treści. Mam osadzony plik z galerią flash, plik flashowy pobera obrazki z katalogu w którym jest umieszczony robi to jednak tylko w momencie podania mu pełnej ścieżki dostępu, ścieżka zależna jest nie odczytwana, co zrobić aby działało to bez konieczności podawania całej ściezki (mam jeszcze 10 takich galerii do osadzenia), dodam że dzieję się tak tylko w ramach quick.cms sam film osadzony w html działa i pobiera poprawnie.

Pozdrawiam

» Quick.Cms v4.x

selekcjoner

2012-10-30 22:46

No trudno ocenić, skoro wiemy tylko, że zdjęcia znajdują się w katalogu w którym jest flash...
"ścieżka zależna jest nie odczytywana," pewnie dlatego, że jest źle wpisana, ale jeśli nie podasz więcej informacji to ciężko będzie pomóc..

simlution.org

iwi123

2012-10-30 22:54

ok trochę jąsniej wytłumaczę :),na przykład: flash pobiera obrazek prawidłowo przy pomocy funkcji loadMovie ("http://www.iwi.com.pl/files/obrazy_flsh_gallery/acv/1.jpg")
a wolałbym żeby pobierał obrazek ze ścieżki ('1.jpg") lub ("../1.jpg")-plik jest wtym samym katalogu co fotki i przy bezpośrednim odpaleniu nie ma żadnych problemów z tego typu ścieżką. plik swf osadziłem na stronie poprzez dodanie <object> do pliku tpl dla wybranej strony.

Do góry
o nas | kontakt