edytowanie bloków tekstowych poprzez admina

zizu

2012-11-10 10:24

to moje pierwsze podejscie do quick cms i mozliwe, że pytanie jest banalne a odpowiedz oczywista - prosze o wyrozumiałość i pomoc :)
w szablonie strony zaplanowane są 3 bloki tekstowe ustawione obok siebie w formie kolumn. rozumiem (moze się myle), ze znaczniki kodu html wstawiam w plik container.tpl. i teraz kwestia zasadnicza, jak sprawic, by te bloki tekstu mozna było edytowac (wstawiac, zmieniac tekst) poprzez panel administracyjny

» Quick.Cms v4.x

selekcjoner

2012-11-10 10:44

Możesz np. utworzyć sobie podstrony i zmienić sposób ich wyświetlania z poziomego (listy) na układ kolumnowy. Taki sposób uzyskasz poprzez edycję styli (style.css) a dokładnie subpagesList li .
Wtedy uzyskasz możliwość wyświetlenia w danej kolumnie jednego zdjęcia oraz krótkiego opisu (który wcale nie musi być taki krótki;) w 3 kolumnach.

simlution.org

zizu

2012-11-10 11:01

a... sprytne :) dziękuję

zizu

2012-11-18 23:17

hmm.. a da się jakoś usunąć linki w podstronach..? tak, żeby podstrony funkcjonowały jako takie samoistne box'y, nie przekierowujące do niczego? w tej chwili mam ładne 3 kolumny w treści strony stworzone z podstron, ale na gorze każdej z nich tkwi link. i nie wiem jak się tego pozbyć

selekcjoner

2012-11-19 16:21

Edytuj pages_default.tpl a dokładnie blok:
<!-- BEGIN SUBPAGES_DEFAULT -->

usuń: <a href="$aData[sLinkName]"> oraz </a>

simlution.org

zizu

2012-11-19 19:46

działa :) dziękuję

Do góry
o nas | kontakt