zmiana logo na stronie + pojawiające się błedy ...

Lilitka

2012-11-12 21:02

Witam,

chciałam na stronie zmienić zamieszczone tam logo, jednak po poczytaniu instrukcji jak i FAQ jak to się robi, wogóle na serwerze nie moge odnaleśc tych plików a w skazanym miejscu w pliku /container.tpl. nie ma możliwości zmiany loga ... w dodatku zanim zaczełam grzebać w ustawieniach na stronie pokazały mi się poniższe błedy :

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/ulalola/domains/xl-pozytywnie.pl/public_html/index.php:1) in /home/ulalola/domains/xl-pozytywnie.pl/public_html/index.php on line 13

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/ulalola/domains/xl-pozytywnie.pl/public_html/index.php:1) in /home/ulalola/domains/xl-pozytywnie.pl/public_html/index.php on line 13

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/ulalola/domains/xl-pozytywnie.pl/public_html/index.php:1) in /home/ulalola/domains/xl-pozytywnie.pl/public_html/index.php on line 21

sama nie wiem już co robić, troszkę znam się na tym gdzie i co pozmieniać ale tutaj nie potrafię sobie poradzić :( czy mógłby ktoś mi pomóc ?

strona to : www.xl-pozytywnie.pl
może ktoś wskaże gdzie zmienić to logo i naprawić te błędy ?

Będę bardzo wdzięczna :)

» Quick.Cms v3.x

treewood (OpenSolution)

2012-11-13 09:38

edytuj index.php i sprawdz poczatek tego pliku. Chyba znajduje sie tam przed <?php litera "i" lub jakis pusty znak.

Lilitka

2012-11-13 11:16

Dziękuje za pomoc, rzeczywiście w 1 wierszu było tam jakieś niepotrzebne "i" które usunełam i błedy znikły ... przynajmniej te widoczne...

Niestety zjechał nam obrazek z menu poniżej głownego oraz pojawił się w niekórych meijsach znaczek ">" i też nie wiem gdzie to zmienić ?

wie ktoś co się stało ?

selekcjoner

2012-11-13 13:06

Obrazek zjechał bo pojawiły się znaczki ">"
Zobacz do plików templates/menu_1.tpl potem templates/menu_2.tpl itd.
Tam są błędy: np. $aData[sSubContent]</li<!--a6f227-->

simlution.org

Lilitka

2012-11-13 19:09

Nie wiem dokładnie kóre ">" usunąc z tych plików bo jak usunę błędne to się wogóle strona posypie :(

selekcjoner

2012-11-13 22:43

Błędy, które u Ciebie występują to po prostu nie domknięte znaczniki np. w templates/menu_1.tpl
zamiast </li> masz </li
a później masz taki wpis: <!--a6f227-->
Masz tak:
</li<!--a6f227-->
Prawidłowo powinno być:
</li><!--a6f227-->

simlution.org

kostas13

2012-11-19 12:31

witam
a dlaczego baner wyswietla tak:
http://scr.hu/screenshooter/0918820/laqjplt ale tylko na jednej podstronie??

selekcjoner

2012-11-19 16:14

Pewnie dla strony Our Offer jest ustawiony inny baner i go nadpisuje.
Wejdź w edycję strony i zobacz zakładkę "Wygląd"

simlution.org

kostas13

2012-11-21 10:59

tak tez bylo Miales racje przeoczenie i byla lipa . Dzieki

Do góry
o nas | kontakt