Najnowsza darmowa, stabilna wersja Quick.Cms Styl: bright-flower
Chcę zmienić białe, tło, które jest na całej szerokości strony. Chcę tam wstawić grafikę (mały gif, który będzie powtarzany). Proszę o wskazanie, co i gdzie wstawić. Plik został umieszczony w katalogu 'img'
body{padding:0;background:#fff url('img/bg.gif') repeat-x left top;text-align:center;}
To jest jedynie heder, a nie body, także podmiana pliku 'bg.gif' nie działa.
/* BODY STYLES - LEFT AND RIGHT COLUMN */ #body{clear:both;margin:0;} #body .container{overflow:hidden;background:#fff url('img/two_columns.gif') repeat-y 0px 10px;border-top:1px solid #e6e3e3;}
Podmiana pliku 'two_columns.gif' zmienia jedynie tło pod częścią lewej kolumny.
Jak zmienię jak napisałeś w tym kodzie: /* BODY STYLES - LEFT AND RIGHT COLUMN */ #body{clear:both;margin:0;} #body .container{overflow:hidden;background:#fff url('img/two_columns.gif') repeat-y 0px 10px;border-top:1px solid #e6e3e3;}
wówczas pod głównym logo (header) będę miał tło, a to chcę mieć białe.
Zależy mi na reszcie strony (to co jest po bokach, poza contentem, za kolumnami) aby tam była grafika zamiast białego tła.
Tu są pokazane te obszary: http://zapodaj.net/709494c478f57.png.html (to po bokach).
Ten kod: /* BODY STYLES - LEFT AND RIGHT COLUMN */ #body{clear:both;margin:0;}
Zastąpiłem tym: /* BODY STYLES - LEFT AND RIGHT COLUMN */ #body{background:#fff url('img/nowe-tlo.png') repeat;}
Jakby coś było nie poprawnie, proszę o wskazanie błędu. Pozdro.
bałwanek
2012-11-22 23:38
Ja mam z innej beczuszki pytanie.
W stylu "webmaster" próbuję otrzymać statyczne tło z obrazka. Nie chcę oddzielonych nagłowków ani stopki.
Logo będzie w lewym górnym rogu, pod nim menu (wszystko się pojawia na tle) Treść na środku (jak domyślnie), stopka jak domyślnie.
Jak pociąłem grafikę to prawie osiągnąłem to co chciałem ale grafika się trochę rozjeżdża a przy długim tekście w środku się duplikuje podczas skrolowania.
Proszę o pomoc jeśli łaska :) i łopatologicznie bo zielony jestem