Strony:

przenoszenie strony

ago75

No avatar

2008-04-22 11:06

Robię stronę w "testowym" folderze i będę chciał ją przenieśc już do właściwego. Czy mogę to zrobic "normalnie" czyli kopiując, czy też trzeba najpierw wgrac i zmienic chmody a dopiero potem kopiowac?

» Quick.Cms v2.x

ago

treewood (OpenSolution)

2008-04-23 08:18

ago75 - zrob to normalnie ... przekopiuj wpierw calosc a potem ustaw chmod'y jesli sie nie przekopiuja.

mikal

No avatar

2008-05-15 14:32

wgraj, zmień chmody i powinno wszytko śmigac

mikal

Naomi81

No avatar

2008-07-31 08:08

Na jakie wartości zmienić chmody?? I jak to się robi??

brygadowy

No avatar

2008-07-31 16:45

chmod 777, przykladkowo w programie total cdm w pasku polecen wpisujesz "chmod 777 pl_pages_files.def.php" i enter ;) a jesli nie chcialoby ci sie bawic z kazdym plikiem osobno, to sciagnij program flash pxp.

brygadowy

No avatar

2008-07-31 17:13

btw. wlasnie przenioslem swoja strone na wlasciwy serwer i przywital mnie komunikat:

"Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request"

:.

brygadowy

No avatar

2008-07-31 19:27

dobra, tez mam problem, wiec napisze tutaj.

przenioslem sobie strone z serwera testowego na ten wlasciwy, zainstalowalem odpowiednio cms'a, skopiowalem db i ustawilem chmody, kiedy chce wejsc na strone wyswietla mi sie:

"Warning: require_once(libraries/TplParser.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/*/domains/*/public_html/index.php on line 18

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'libraries/TplParser.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/*/domains/*l/public_html/index.php on line 18"

kiedy chce zmienic chmody pliku index.php, wyskakuje mi "Internal Server Error", wiec w czym problem ? :(

Naomi81

No avatar

2008-08-01 07:14

brygadowy, czyli wszystkie pliki we wszystkich folderach mają mieć taką właśnie wartość: 777?

Naomi81

No avatar

2008-08-01 07:36

Zmieniłam wszystkie chmody na 777 ale nadal strona się nie wyświetla: natal.easyisp.pl

Makaron

2008-08-01 09:47

Odpowiedziałem w innym temacie. Nie trzeba spamować forum. Czytamy tematy regularnie i jeśli tylko wiemy jak pomóc to z całą pewnością to zrobimy..

brygadowy

No avatar

2008-08-01 17:41

@ Naomi81 - tak, wszystkie pliki i foldery, ktore sa wymienione w 'HowToInstall.txt' maja odpowiedni chmod. Przed chwila zrobilem wszystko od nowa i znowu to samo, dziwi mnie to z 2 powodow - stawialem juz strone na tym cms'ie na yoyo i wszystko gralo, a teraz wyskakuja mi bledy w liniach plikow, ktorych nawet nie ruszalem :(

brygadowy

No avatar

2008-08-01 18:55

wiem ocb!

total cmd, jak kopiowal pliki to pozmienial nazwy np. z FileJobs.php na filejobs.php i dlatego nie gralo

jackos91

2011-02-26 14:13

Witam. Ja także mam pewne problemy przy przenoszeniu strony. Używam najnowszej stabilnej paczki v3.0 Najpierw po zmianie serwera wyskakiwały błędy przy logowaniu do panelu admina, teraz (po powtórnej migracji) o dziwo to zniknęło ale pojawiły się inne komunikaty:

Warningsession_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter headers already sent (output started at /home/users/dssystem/public_html/jackos/zjazdskng.pl/config/lang_pl.php:1in /home/users/dssystem/public_html/jackos/zjazdskng.pl/admin.php on line 11

Warning
Cannot modify header information headers already sent by (output started at /***/config/lang_pl.php:1in /***/admin.php on line 14

wcześniej strona testowo była (w sumie dalej jest) na cba.pl - thespacebar.cba.pl i wszystko było cacy.

Zastosowałem się do opisu instalacji, serwer także spełnia wymagania. próbowałem we wcześniejszym przypadku stosować podawane rozwiązania dla starszych wersji Quick'a ale nic nie skutkowało. Teraz mogę się poruszać po panelu... Bardzo to wszystko dziwnie wygląda, bo przecież nie korzystamy tu z bazy MySQL jak np. w PFP-Fusion, z którą zazwyczaj były problemy przy przenoszeniu stron, więc centralnie nic nie powinno się tu dziać.

Co ciekawe komunikat:

WarningCannot modify header information headers already sent by (output started at /***/config/lang_pl.php:1in /***/index.php on line 16

pojawił się także we wcześniejszym przypadku, lecz jakiś dzień później zniknął...

Jedyne ingerencje w strukturę jakie zrobiłem to usunięcie sloganu, wywalenie obrazka headera (tego z motywem roślinnym) w celu umieszczenia dużego obrazka loga, zmienienie wysokości miejsca pod logo i utworzenie nowego menu po lewej zgodnie z instrukcją.

Na cba.pl jakoś wszystko działało po tych zmianach :/

jackos91

2011-02-26 14:59

Jest także problem z zapisywaniem zmian przez panel admina:

WarningCannot modify header information headers already sent by (output started at /home/users/dssystem/public_html/jackos/zjazdskng.pl/config/lang_pl.php:1in /home/users/dssystem/public_html/jackos/zjazdskng.pl/actions_admin/p.php on line 22

Makaron

2011-02-28 14:25

Wydaje mi się, że niepoprawnie nadałeś atrybuty CHMOD do plików, które wspomniane są w instrukcji.

Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms

jackos91

2011-02-28 18:38

Chmod są nadane poprawnie. W dalszym ciągu pojawia się komunikat:

WarningCannot modify header information headers already sent by (output started at /***/config/lang_pl.php:1in /***/index.php on line 16

katalogi /config i /lang także mają nadane prawa 777, /db 744 - po zmianie na 777 jest tak samo.
http://zjazdskng.pl

Jedyne co kojarzy mi się z headerem to te operacje przy zmianie loga, ale nie wydaje mi się, żeby to miało jakiś wpływ, bo na darmowym serwerze wszystko działa poprawnie. Na nowy serwer są wgrane te same pliki bez żadnej ingerencji w zawartość. Próbowałem wgrać świeżą wersję i wprowadzać modyfikacje od nowa, ale kończyło się tak samo, w sumie powinno, bo nie ma tu zwykłej bazy danych, tylko zapis do plików. Czy w takim wypadku wina może leżeć po stronie serwera?

Przejrzałem jeszcze plik lang_pl.php, konstrukcja nowych menu w tym pliku jest jedyną ingerencją, ale jest zrobiona dobrze.

Index.php wygląda tak:

<?php
/*
* Quick.Cms by OpenSolution.org
* www.OpenSolution.org
*/
extract$_GET );
define'CUSTOMER_PAGE'true );

require 
'config/general.php';
require 
DB_CONFIG_LANG;

if( 
HIDDEN_SHOWS === true )

session_start( );

require_once 
DIR_LANG.LANGUAGE.'.php';
header'Content-Type: text/html; charset='.$config['charset'] );
require_once 
DIR_LIBRARIES.'TplParser.php';
require_once 
DIR_LIBRARIES.'FileJobs.php';
require_once 
DIR_LIBRARIES.'FlatFiles.php';
require_once 
DIR_LIBRARIES.'Trash.php';
require_once 
DIR_PLUGINS.'plugins.php';

require_once 
DIR_CORE.'pages.php';
require_once 
DIR_CORE.'files.php';

$aActions = isset( $p ) ? getAction$p ) : getUrlFromGet( );
if( isset( 
$aActions['f'] ) && $aActions['f'] == 'p' )

$iContent = ( isset( $aActions['a'] ) && is_numeric$aActions['a'] ) ) ? $aActions['a'] : $config['start_page'];
else

$iContent null;

$oFF FlatFiles::getInstance( );
$oTpl TplParser::getInstanceDIR_TEMPLATES$config['embed_php'] );
$oFF->cacheFilesIndexes$config_db );

if( 
defined'MOBILE' ) && $config['mobile'] === true ){

$oTpl->setPrefixBlock'MOBILE_'true );

$config['template'] = $config['template_mobile'];
}

$oFile Files::getInstance( );
$oPage Pages::getInstance( );
$content null;
$sTheme null;
$sBanner null;

$sKeywords $config['keywords'];
$sDescription $config['description'];

if( isset( 
$aActions ) && is_file'actions_client/'.$aActions['f'].'.php' ) )
 require 
'actions_client/'.$aActions['f'].'.php';

if( isset( 
$sTheme ) && !empty( $sTheme ) && is_fileDIR_THEMES.$sTheme ) ){
  require 
DIR_THEMES.$sTheme;
}
else{
  if( 
is_fileDIR_THEMES.$aActions['f'].'-'.$aActions['a'].'.php' ) ){
    require 
DIR_THEMES.$aActions['f'].'-'.$aActions['a'].'.php';
  }
  else{
    require 
DIR_THEMES.$config['default_theme'];
  }
}
?>

O ile pamiętam nic tu nie było robione.

16 linijka z rzekomym błędem:

header'Content-Type: text/html; charset='.$config['charset'] );

Makaron

2011-03-01 13:43

Wydaje mi się, że edytowałeś plik config/lang_pl przy pomocy edytora, który nie obsługuje kodowania UTF-8. Polecam darmowego Notepad++. Spróbuj najpierw podmienić ten plik przez oryginalny z naszej paczki i sprawdź czy błąd nadal będzie się wyświetlał.

jackos91

2011-03-02 11:26

Nadpisałem wszystko Notepadem++ i jest tak samo. Znalazłem w lang_lp.php jeszcze błąd polegający na tym, że dwie nowe linijki kodu (te do nowych menu po lewej) były umieszczone w jednej. Poprawiłem i lipa.

jackos91

2011-03-02 11:26

Nadpisałem wszystko Notepadem++ i jest tak samo. Znalazłem w lang_lp.php jeszcze błąd polegający na tym, że dwie nowe linijki kodu (te do nowych menu po lewej) były umieszczone w jednej. Poprawiłem i lipa.

Makaron

2011-03-02 14:43

"Spróbuj najpierw podmienić ten plik przez oryginalny z naszej paczki i sprawdź czy błąd nadal będzie się wyświetlał.'

Strony:
Do góry
o nas | kontakt