problem z dropdown menu

azzir

2012-12-23 14:04

Witam,
Mam strona na wersji CMS lite 4,1 i próbuję dodać dropdown menu. Nie mogę sobie poradzić z jednym problemem - menu rozwija sie tylko na aktualnej stronie, pozostałe pozycje menu są statyczne - chyba że w nie wejdę to dopiero wtedy menu się rozwija.
Robię wszystko (a przynajmniej tak mi się wydaje) zgodnie z instrukcja i kolejny raz ten sam problem,,,, Co może byc powodem takiego stanu rzeczy?
link do wersji próbnej www.net-broker.pl/rok

» Quick.Cms v4.x

waldek

selekcjoner

2012-12-23 14:48

Czy w default.php i jeśli utworzyłeś jakiś inny szablon w actions/themes to czy tam też zmieniłeś odpowiednio na:

$sMenu2 $oPage->throwMenu'menus.tpl'2$iContent); 

simlution.org

azzir

2012-12-23 19:21

jeśliustawię $iContent na 1 to mam rozwinięte menu na stałe. Tu jest kwestia tego że menu się rozwija tylko na aktualnej stronie. PO najechaniu myszką na inny element menu nic się nie dzieje. Jeśli wejdziesz w niego dopiero wtedy meniu się rozwija

waldek

boboo

2012-12-23 20:24

A ustawiłeś w adminie "wyświetl rozwinięte menu"?

azzir

2012-12-23 20:30

a myślisz że w którym miejscu instrukcji jest podane jak zmodyfikować settings w admin?

też mi tego brakuje ale skoro nie ma na stronie opensolution innej instrukcji to może jest to jakaś wersja cud?

waldek

treewood (OpenSolution)

2012-12-24 08:59

azzir - sluszna uwaga. Ta opcja jest domyslne wlaczona ale Ci, ktorzy ja wylaczaja moga miec faktycznie z tym problem. Poprawimy to

azzir

2012-12-25 12:26

wydaje mi się że jednak może czegoś brakować w opisie instalacji dropdown menu. Albo brakuje jakiejś modyfikacji do zrobienia albo coś jest źle opisane.

waldek

Do góry
o nas | kontakt