Jestem słabo zorientowany w css-ie, stylach itp dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Otóż wgrałem do darmowej wersji Quick.Cms jakiś layout z obrazkiem w tle. Wszystko byłoby OK, gdyby nie to, że obrazek zajmuje 100% szerokości, niezależnie od rozdzielczości ekranu, co prowadzi do rozjechania kompozycji strony przy większych rozdzielczościach. Chciałbym zmienić to tak aby obrazek znajdował się tylko pod treścią strony, która trzyma prawidłowo ustawiona szerokość. Próbowałem zmieniać parametry 100% na 960 w kilku liniach style.css ale daje to tylko tyle, że treść przesuwa się z centrum w lewo. Tło składa się z obrazka i drugiego, który wypełnia resztę. Co muszę zmienić? Pozdrawiam.
W tej chwili tak jest ale dalej są jeszcze formatowania: #container{background:url('img/img02.jpg') no-repeat left 55px;width:100%;margin:0 auto;padding:0;float:left;} Usunąć je? Ten obrazek wypełniający jest wcześniej w linii: body{padding:0;background:#3D0217 url('img/img01.jpg') repeat;text-align:center;} Całość jest w sekcji: /* GLOBAL STYLES */ Pozdrawiam.
Dziękuję. Prawie OK. Obrazek jest prawie na miejscu. Będzie inny, więc może zostać taki układ. Gdyby jeszcze jakoś to tło wypełniające zwęzić do 960px. Tak, aby po bokach było to czarne. Pozdrawiam.