Zmiana domyślnego sortowania produktów

polecam

2013-04-08 00:47

Witam a raczej dobry wieczór,
czy jest możliwość zmiany domyślnego sortowania produktów na stronie z alfabetycznego na datę dodani w formie nowe na samym początku reszta w dalszej części?
Można ustawić wartość pozycji w zapleczu jednak to przy kilkudziesięciu dodawanych produktach w tygodniu jest dość uciążliwe.
Można gdzieś coś zmienić by przy wartości 0 w zapleczu sortowało według daty na stronie?

» Quick.Cart v6.x

Polecam

selekcjoner

2013-04-08 15:35

Jeśli wyświetla Ci się data przy produktach to oznacza, że modyfikowałeś już skrypt. W takim przypadku trudno pomóc...

simlution.org

polecam

2013-04-08 20:53

Właśnie nie wyświetla mi się data przy produktach na sklepie. Może źle ująłem ale chodzi mi by po dodaniu produktu ten najnowszy był na samym początku a starsze potem. Bo na chwilę obecną po dodaniu i zaznaczeniu w zapleczu wartości 0 sortuje je alfabetycznie.

Polecam

selekcjoner

2013-04-08 21:05

Najprościej rzecz ujmując, musisz stworzyć nowe pole w bazie do którego będziesz zapisywał czas dodania produktu. Jest darmowy plugin, według którego możesz dodać takie pole.

simlution.org

jankesmj

2013-04-16 23:59

dopisałem posta o sortowaniu tu: http://opensolution.org/forum/sortowanie-nowe-produkty-na-gorze-listy,4555.html

Do góry
o nas | kontakt