Jak podzielić przez 2 sumę do zapłaty w formularzu?

michal.115

2013-03-10 22:07

Chodzi o linijkę (w tym przypadku jest to plik order-step-3)

<tr class="summaryOrder">
<th colspan="3"><?php echo $lang['Summary_cost']; ?></th>
<td id="orderSummary"><?php $oOrder->aOrders[$iOrder]['sOrderSummary'];?></td>
</tr>

Próbowałem zmienić na:

<th colspan="3"><?php echo $lang['Summary_cost']; ?></th>
<td id="orderSummary"><?php $oOrder->aOrders[$iOrder]['sOrderSummary']/2;?></td>

ale zawsze wychodzi 0,5. Próbowałem dać całą funkcję do nawiasu, a za nawias /2, ale też wychodzi 0,5. Jak zrobić, by działało?
</tr>

» Quick.Cart v6.x

selekcjoner

2013-03-10 22:43

W core/orders.php znajdź:

$this->aOrders[$mData]['sOrderSummary'] = displayPrice$this->aOrders[$mData]['fOrderSummary'] ); 

i zamień na:

$this->aOrders[$mData]['sOrderSummary'] = displayPrice$this->aOrders[$mData]['fOrderSummary'] / ); 

simlution.org

michal.115

2013-03-12 19:41

Szanowny selekcjoner, podany przez Ciebie kod działa, jednak nie wyraziłem się zbyt jasno, za co przepraszam. A mianowicie pod ceną końcową musi pojawić się nowe pole z połową tej ceny. A jak zamienię sOrderSummary na np sOrderSummary2 to nie wyświetli nic na tamtym miejscu. Prosiłbym o dalsze wsparcie.

selekcjoner

2013-03-12 21:03

W core/orders.php dołóż:

$this->aOrders[$mData]['sOrderSummary2'] = displayPrice$this->aOrders[$mData]['fOrderSummary'] / ); 

i odwołaj sie do tego w orders-step-3.php:

<?php echo $oOrder->aOrders[$iOrder]['sOrderSummary2']; ?> 

simlution.org

michal.115

2013-03-13 17:17

Dziękuję, działa jak trzeba. Sądziłem, że w order step 2 jest podobna składnia, jednak znów będę potrzebował pomocy, ponieważ wystarczy, że skopiuję linijkę:

<th colspan="3">
<?php echo $lang['Summary_cost']; ?>
</th>
<td id="orderSummary">
<?php echo displayPrice( $_SESSION['fOrderSummary'.LANGUAGE] ); ?>
</td>
</tr>

która odpowiada za dynamiczne wyświetlanie sumy wraz z transportem, dzieje się coś takiego, że cena się wyświetla, ale nie jest dynamiczna, tylko pokazuje się cały czas cena bez transportu. Jedyne, co w tym działa, to przynajmniej dzieli przez 2.

selekcjoner

2013-03-13 17:50

Ale gdzie skopiujesz ta linijkę? Co dokładnie chcesz uzyskać? Cenę z transportem a pod tym tą cenę podzieloną przez 2? Bo nie kumam:)

simlution.org

michal.115

2013-03-13 18:36

Jak jest linijka podsumowania ceny z transportem, ta, która działa, jak np masz za 1000zł produktów, wybierzesz transport za 100zł, to pokazuje się 1100zł, zmienisz transport na 200zł, to pojawi się 1200zł. Wszystko gra. Ale jak skopiuję tą linijkę i wkleję zaraz pod nią, tak, że będzie pokazywać się jedno pod drugim, to zawsze skopiowana linijka, która jest poniżej nie zmienia się w zależności od zmiany transportu, pokazuje się tylko to umowne 1000zł, nie dodaje transportu (z tą wyżej zawsze jest okej). A potrzebuję zrobić tak jak w order step 3, że suma produktów z transportem będzie dzielić się przez 2. Niby zrobiłem tak, że linijkę <?php echo displayPrice( $_SESSION['fOrderSummary'.LANGUAGE] ); ?> zamieniłem na <?php echo displayPrice( $_SESSION['fOrderSummary'.LANGUAGE] /2); ?> , ale co z tego, że dzieli przez 2, jak dzieli tylko ten "1000zł", bo nie dodaje transportu, a ma pokazać wynik ("1000zł" + transport)/2.

Pozdrawiam ;)

selekcjoner

2013-03-13 19:36

W order-step-2.php dołóż:

<td id="orderSummary2">
                    <?php echo displayPrice$_SESSION['fOrderSummary'.LANGUAGE]/); ?>
                  </td> 

następnie w core/common.js znajdź:

gEBI'orderSummary' ).innerHTML changePriceFormat( +fOrderSummary fShippingCost );

i zamień na:

gEBI
'orderSummary' ).innerHTML changePriceFormat( +fOrderSummary fShippingCost );
gEBI'orderSummary2' ).innerHTML changePriceFormat( ( +fOrderSummary fShippingCost )/

Ważne jest tutaj id="orderSummary2", jeśli będziesz coś zmieniał...

simlution.org

michal.115

2013-03-13 20:49

Działa. Dziękuję za pomoc.

Do góry
o nas | kontakt