przypisanie sposobu płatności i wysyłki do produktu

grzdak

2013-03-05 09:45

Chciałabym mieć możliwość wyłączania pewnych sposobów płatności dla wybranych produktów. Chciałabym aby to wyglądało tak
produkt A - możliwa wysyłka pocztą lub kurierem
produkt B - możliwa wysyłka tylko kurierem
jeżeli w koszyku pojawi się chociaż jeden produkt B w opcjach wyboru sposobu płatności aktywny jest tylko kurier. Jak to zrobić?
pzdr
G

» Quick.Cart v6.x

treewood (OpenSolution)

2013-03-05 10:57

grzdak - z tym bedzie sporo pracy. Watpie, ze ktos opisze Ci jak krok po kroku cos takiego zrobic. Jednak postaram sie to opisac choc przyznam, ze nigdy nie robilem takiej funkcji.

Dodaj pole do produktu by zaznaczyc w nim, ze dany produkt mozna wyslac tylko kurierem. Przydatny przy tym moze byc dodatek: productsNewField

Nastepnie w czasie generowania koszyka (generateBasket()) w core/orders.php w czasie pobierania danych produktow sprawdz czy dany produkt posiada zaznaczona opcje. Jesli tak to powolaj definicje z informacja, ze jest jakis produkt, ktory moze byc wyslany tylko kurierem.

W funkcji throwShippingPaymentsSelect() w core/orders.php sprawdz czy dana definicja o ktorej mowa jest zdefiniowana. Jesli tak to wyswietlaj tylko kuriera.

Tu trzeba znac dobrze PHP. Jesli nie znasz to albo poczekaj i moze ktos poswieci sporo czasu by to zrobic za darmo (w co watpie) lub popros boboo lub innych webmasterow http://opensolution.org/spolecznosc,pl,16.html by Ci to zrobili lub zainteresuj sie naszym wsparciem rozszerzonym:
http://opensolution.org/wsparcie-rozszerzone,pl,199.html

sklep@abawki.pl

No avatar

2013-05-09 11:32

Mam podobną potrzebę,
mam wprowadzone wagi produktów, i dla paczek do 2 kg możliwa wysyłka poczta lub kurier, powyżej 2 kg tylko kurier.

W sposobach wysyłki mam wpisane:
cena: 10;-
zakres wag: 0-2;-
pobranie: 4
przelew: (puste)
płatność online: (puste)

Jeśli w koszyku mam produkty do 2 kg to wszystko jest ok,
natomiast jeśli waga w koszyku jest powyżej 2 kg, to
przelew i płatność online dla poczty się nie wyświetla i jest ok
ale wyświetla się pobranie 4

próbowałem różne kombinacje, ale bez skutku,
może ktoś ma jakiś pomysł jak to rozwiązać

dzięki, pozdrawiam

Krzysiek

selekcjoner

2013-05-09 15:09

Posiadasz wersję płatną, więc skontaktuj się bezpośrednio z OpenSolution. Forum dotyczy wsparcia dla wersji darmowej.

simlution.org

Do góry
o nas | kontakt