Witam Wszystkich Mam pytanie : Co zmienić w kodzie aby np. zdjęcia danego produktu się nie usuwały tylko zostały podmnienione na inne ? Inaczej ujmując : Chcę aby dane typu miniaturka 1, miniaturka 2, opis zdjęcia, miejsce zdjęcia i pozycja pozostały bez zmian a tylko aby dało radę podmnienić zdjęcie a inne. Np. foktę 16 podmnienić na fotkę 17 bez zmiany i usuwania reszty informacji.
Dlaczego to potrzebuję ? już wyjaśniam : Odczytuję bazę w zewnętrzym pliku przez funkcję explode i aby się dane dobrze wczytywały nie mogę zamieniać miejsc produktów, atrybutow itp. Gdy np. z bazy usunę jedno zdjęcie to natychmiast w pliku zewnętrzym rozsypuje się cały układ.
Ilość zdjęć przy danym produkcie muszę mieć stałą. Aby raz dodanych przezemnie ( na sztywno ) zdjęć użytkownik nie mógł usuwać tylko ewentualnie podmieniać na inne. Pozatym taka funkcja panelu admina też byłaby przydatna aby użytkownik nie mógł dodawać za dużo zdjęć co jest dobre ze względu na pojemność serwera.
Czy można to zrobić jakoś w pliku templates/admin/settings.tpl czy w innym ? Próbuję ale coś mi nie wychodzi.