simpleNews kasuje database/config/general.php

t0ken

2013-02-13 02:03

Witam,

Opis problemu: zainstalowanie simpleNews powoduje, że zamiast ekranu logowania do panelu administracyjnego mamy wyrzucone błędy - co z kolei wynika z samoczynnego nadpisania database/config/general.php w taki sposób, że zostaje w nim jedynie linijka

$config['last_login'] = "1360716814";

.

Błędy zamiast panelu logowania:

$config
['last_login'] = "1360716814";
Warning: require(DB_CONFIG_LANG) [function.require]: failed to open streamNo such file or directory in /new/admin.php on line 12

Warning
session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter headers already sent (output started at /new/database/config/general.php:1in /new/admin.php on line 14

Warning
Cannot modify header information headers already sent by (output started at /new/database/config/general.php:1in /new/admin.php on line 16

Warning
: require_once(DIR_LIBRARIESfile-jobs.php) [function.require-once]: failed to open streamNo such file or directory in /new/admin.php on line 17

Fatal error
: require_once() [function.require]: Failed opening required 'DIR_LIBRARIESfile-jobs.php' (include_path='.:/:/usr/local/php/pear5'in /new/admin.php on line 17

Kroki. Instalacja według instrukcji z: http://opensolution.org/download,en,18.html?iGetManual=255
Problem występuje czasami po kroku 3, jak na razie zawsze po 4.
Najpierw instalowałem na wersji z dogranymi innymi pluginami a potem kilka razy na czystej instalacji - błąd powtarza się za każdym razem.
Hosting: home.pl

Rozwiązanie. Nie mam pomysłu.

» Quick.Cart v6.x

boboo

2013-02-13 08:13

Jak to jest, że własne błędy przy instalacji określa się jako bug w pluginie lub w skrypcie?

www.kimla.de

t0ken

2013-02-13 09:51

boboo - dzięki za odpowiedź. Mógłbyś rozwinąć - jaki błąd w instalacji?

Wgrywałem ręcznie wiele pluginów i nie było problemów, tylko przy simpleNews.

boboo

2013-02-13 18:12

To powiedz mi dlaczego u mnie działa?
Robię coś źle?

www.kimla.de

cgan

2013-02-14 13:17

I had exactly the same problem with earlier versions of QuickCMS. The file general.php was completely erased except from the first line.
The solution then was to switch to an editor that support UTF-8 encoding without BOM else you can get the "white page" error. E.g. Notepad++ is a good choice.
After switching editor the problem is gone. It has never occured after that.

cgan

boboo

2013-02-14 14:55

OK, cgan,
was it a bug in the QC script???

www.kimla.de

cgan

2013-02-14 22:32

boboo - no it was nothing wrong with the script. It was probably my editor that caused unwanted extra "white spaces" in php file. I used Dreamweaver CS2 by that time with wrong settings. So changing to UTF-8 encoding without BOM was the solution then. At least it is worth a try.

cgan

t0ken

2013-02-26 09:06

cgan - thank you very much for your help.
I used to use Notepad2.

Do góry
o nas | kontakt