Tomek55 - wyszukiwanie zaawansowane nie jest prostą modyfikacją. Ostatnio robiłem "multiwyszukiwarkę" dla wersji Quick.Cart-6 ( http://www.rhh.pl/wyszukiwanie-zaawansowane-w-sklepie-quick.cart.max,196.html ) Jeden plik dodany i 9 czy 10 zmodyfikowanych. Wydaje mi się, ze duzym ułatwieniem jest zgromadzenie szukanych elementów w jednej bazie (ja zacząłem od dodania dodatkowych atrybutów w _fields.php) Jeżeli chcesz pozostać przy swoich dodatkowych bazach to punktem wyjścia jest modyfikacja funkcji szukajacej w np, core/products.php (w QC6 jest to ProductsSearchListArray)
W QC6 jest możliwość zapisywania długich opisów do osobnych plików. Jednak standardowo wyszukiwarka w takim przypadku nie przeszukuje tychże. Teoretycznie możnaby potraktować te pliki jako dodatkowe bazy (składające się z jednego rekordu). Modyfikacja oryginalnej funkcji szukającej zamknęła się w dodaniu 9 linijek kodu (11 linijek z zamykającymi nawiasami :-) ). Być może trzebaby dodac troszkę więcej, bo nie wiem na jakich zasadach zapisujesz te dodatkowe bazy (format, nazwa), ale na pewno nie będzie to jakaś kobyła. Kiedyś bawiłem się intensywniej z szukajką w QC (łączenia OR, AND, XOR wielu słów itp., atrybuty zapisane w innej bazie etc.) Tu pokłon w stronę OS: bardzo wdzięczna funkcja do wszelakich modyfikacji. Napisana przejrzyście i w zasadzie "samotłumacząca" się, tak, że nawet nie potrzeba komentarzy do kodu.
Hej Ok, po wielu zmaganiach :) znalazłem wreszcie ciekawe rozwiązanie.
Mam wyszukiwarkę, która posiada własną bazę na pliku txt. W panelu admina dodaję do bazy dane, czyli np. adres strony, słowa kluczowe i opis.
I wszystko byłoby "miodzio" gdyby nie fakt, iż wyszukiwarka nie czyta z bazy.txt polskich znaków. Próbowałem to obejść poprzez zapisywanie do bazy polskich czcionek po konwersji za pomocą :