Problem z powielaniem zdjęć

jakub_kaczmarek

2013-01-15 11:19

Zauważyłem że gdy dodam do kilku zdjęć jedno i to samo zdjęcie, to na pierwszym jest ok, ale na kolejnych już pogarsza się jakość, i tak: za drugim wykorzystaniem jest nieco gorzej niż na pierwszy, na trzecim gorzej niż na drugi itd.

Jak to wyeliminować, żebym nie musiał wrzucać po kilka razy to samo zdjęcie?

» Quick.Cart v5.x

selekcjoner

2013-01-15 11:29

Wydaje mi się że to problem $iQuality
zobacz tutaj:
http://opensolution.org/Quick.Cart/forum/po-wrzuceniu-zdjec-na-strone-pogarsza-sie-jakosc,8153.html
Jak masz ustawione?

simlution.org

jakub_kaczmarek

2013-01-15 13:31

80,

ale problem jest dość nietypowy, bo gdy wrzucę zdjęcie (wgram z kompa), do jednego produktu to jego jakość mi odpowiada, następnie dodaję drugi produkt, ale dodaję to samo zdjęcie co do produktu pierwszego i tym razem jego jakość jest już gorsza, gdy dodam do trzeciego produktu to samo zdjęcie, to jego jakość znów jest gorsza, nawet od tej jakości na drugim zdjęciu itd. czyli co każde wykorzystanie tego samego zdjęcia to jest gorsza jakość.

boboo

2013-01-15 13:55

Standardowe ustawienie jakości zdjęć to 80%.
W przypadku dodania zdjęcia z komputera lokalnego, ląduje ono na serwerze z jakością 80%.
OK, jest w porządku.
Jeśli mamy ustawione w konfiguracji "kopiuj pliki na serwerze", to po wybraniu tego zdjęcia z serwera, nowy produkt lub strona otrzymuje zdjęcie[1].jpg w jakości 80% z poprzednich osiemdziesięciu. I tak dalej.
Jeśli wyłączymy tę opcję (kopiuj pliki na serwerze), to pliki nie będą powielane i plik "matka" pozostaje w niezmienionej jakości.

www.kimla.de

jakub_kaczmarek

2013-01-15 14:01

A w którym miejscu jest ta opcja, bo w konfiguracji widzę tylko "kopiuj pliki wybrane z serwera"

boboo

2013-01-15 14:15

No i to jest to, o co mi chodziło. Pisałem z pamięci, a że memoria fragilia est... :-)

www.kimla.de

Do góry
o nas | kontakt