Kilkanaście dni temu przewijał się na forum temat zróżnicowania wiadomości wysyłanych do aministratora i klienta w wersji Quick Cart 5.2. Było to wyjaśnione w tamtym temacie przystępnie i zrozumiale przez kolegę boboo. Próbuję przesiąść się na wersję 6.0 i z tego co zauważyłem sposobu opisanego przez boboo nie można przenieść na wersję 6.0. Choćby z tego powodu, że katalog templates nie zawiera już plików *.tpl tylko *.php. Czy mógłby ktoś światły zrobić bładzącym w ciemnościach kodu jakiś tutorial ? Pozdrawiam
Fakt, kiedyś (w tpl'ach) było to jakby łatwiej. Teraz musisz jakby podwoić funkcję sendEmailWithOrderDetails() w /core/orders.php W zależności od tego, czy $bSendToCustomer==true wysyłasz jeden albo dwa e-maile (przy true idą dwa: jeden do admina, jeden do klienta). Musisz stworzyć dodatkowy array $aSend (np. $aSendCustomer) i wstawić w niego na wzór $aSend potrzebne zmienne w odpowiednim formacie a następnie wrzucić go do wysyłki pod statementem if $bSendToCustomer==true Na pierwszy rzut oka wygląda brrr, ale jak uporządkujesz tę funkcję (ładnie wyrównać enterami i tabami) to nie jest tak źle.
Dzięki wielkie za wsparcie, jakoś to zrobiłem, ale mam prośbę abyś sprawdził poniższy kod całej funkcji, czy jest ok. Obawiam się, czy nie popełniłem jakiegoś błędu, który się w tej chwili nie ujawnił, a gdzieś coś psuje w innym miejscu skryptu, a ja o tym nie wiem. Maile dochodzą, ale są w jednej linii - jednym cięgiem bez entera, co zmienić żeby sformatować to poprawnie ? Kod funkcji:
public function sendEmailWithOrderDetails( $iOrder, $bSendToCustomer = null ){ global $lang, $config;