Chcę dodać opcję "Zapytaj o produkt", czy idzie zrobić tak że po kliknięciu w ten klawisz bezpośrednio przeniesie usera do tego formularza co jest 2 drugim kroku składania zamówienia?
Bo jeśli nie to jedyna opcja to stworzyć samemu formularz kontaktowy i podpiąć pod ten przycisk?
Można pominąć "koszyk" czyli pierwszy krok zamówienia, jednak jeśli kupujący znajdzie się w formularzu to musi go wypełnić, czyli min. wybrać sposób dostawy i płatności oraz zaznaczyć, że akceptuje regulamin (pola wymagane). A to już dla klienta nie będzie jasne czy pyta czy składa zamówienie. Jeśli znowu nie będziesz wymagał tych pól o których pisałem to przy składaniu zamówienia klient np. zapomni wybrać sposób dostawy nie wspominając o regulaminie.. Najrozsądniej to zrobić prosty dodatkowy formularz. Troszkę tematów dotyczących formularzy już było...
W takim razie postanowiłem wykorzystać ten sam formularz - oczywiście odpowiednio zmodyfikowany - lub nawet wrzucę zupełnie inny.
Problem mam jednak i to nie mały, bo nie wiem czy po prostu mam stworzyć nową strona w PA, czy utworzyć zupełnie nowy plik w plikach strony.
Pierwsze rozwiązanie raczej odpada bo nie będę mógł umieścić php, A co do drugiego rozwiązania to nie wiem jak później odwołać się do takie strony, bo chciałbym żeby menu lewe i cała góra została taka sama. To muszę stworzyć stronę w .tpl?
Normalnie tworzysz nową stronę (dodajesz do ukrytych) i w jej edycji umieszczasz formularz zapytania. Jeśli temat będzie default.php to będzie i menu i góra.
Mam taki problem, gdyż gdy zamieniam "http://spunkwood.eu/mail.php" na ścieżkę do mojego pliku (na chwilę obecną: localhost/sklep/mail.php to znikają mi buttony
form-face-ok oraz form-face-fail to dwie strony z info czy formularz dobrze czy źle wypełniony. Nie wiem czy to będzie rozwiązanie-nie bawiłem się nigdy na lokalu
Ale problem mam z tym wywołaniem skryptu mail.php Ponieważ gdy jest ten prowadzący na Twoją stronkę to wszystko jest ok, ale gdy zmieniam adres na mój, czyli tylko na mail.php to znikają buttony "wyślij" i "resetuj"
Już jest wszystko ok (przynajmniej na lokalu), chociaż pomimo tego że nie wysłało wiadomości (bo lokalnie nie ma takiej możliwości) a mimo to pojawiła się informacja o wysłaniu wiadomości
Skoro rozwiązałem to w taki sposób to czy da rade żeby wstawić tez tekst typu "Pytasz o produkt XYZ" bo zamiast XYZ pewnie musi być zmienna jakaś, nie?