darol2012-12-05 15:06 | Jak w temacie...nie mogę edytować stron, po wciśnięciu przycisku w panelu admina otrzymuję białe pole z napisem nie znaleziono danych. Dodawanie stron działa w sposób prawidłowy. Prawidłowo działa również edycja oraz dodawanie produktów. Prawa plików nadane zgodnie z instrukcją, zresztą wszystko wcześniej działało jak należy. Opcja wyświetl pliki na serwerze w formularzu zaznaczone na nie. Efekt występuje w IE, FF i Chrome. Wersja Quick Cart 3.7 proszę o pomoc » Quick.Cart v3.x |
selekcjoner2012-12-06 00:30 | A po kliknięciu na "Strony" masz adres w przeglądarce: simlution.org |
darol2012-12-06 10:27 | Tak - dokładnie taka składnia: |
selekcjoner2012-12-06 10:56 | Po kliknięciu na "Strony" powinieneś mieć IDENTYCZNY adres: simlution.org |
darol2012-12-06 11:25 | Może faktycznie się źle wyraziłem adres nie jest taki jak sugerujesz. Jest taki jak podałem. Wklepując go do paska adresu oczywiście z moją domeną i panelem widzę strony tak jak kiedyś :) bardzo na tym etapie dziękuję. Jak zmusić przycisk "strony" do sprowadzanie właściwego adresu ? i skąd ten problem |
selekcjoner2012-12-06 12:04 | Zobacz w templates/admin/container.tpl czy masz około 61 linii:
simlution.org |
darol2012-12-06 12:33 | Wygląda na to, że mam tak samo, poniżej pobrany metodą kopiuj-wklej
<li onmouseover="return buttonClick( event, 'p' ); buttonMouseover( event, 'p' );"><a href="?p=p-list"><span class="pages">$lang['Pages']</span></a></li>
|
selekcjoner2012-12-06 22:46 | Skoro masz <a href="?p=p-list"> to powinno Cię przenieść do tego linku, a jednak tak nie jest. simlution.org |
darol2012-12-07 10:06 | Niestety ten plik jest identyczny, dla pewności zastąpiłem go tym z bazowego QC i problem bez zmian przycisk "strony" nadal kieruje do błędnego adresu. Dowiedziałem się, że dostawca hostingu wdrażał nowe oprogramowanie. Nie do końca potrafię powiedzieć czy problem pojawił się w tym właśnie momencie, dość dawno nie dokonywałem edycji stron. Czy to może mieć związek nie mam pojęcia moja wiedza w tym temacie jest zbyt mała :/ Wciąż liczę na podpowiedź jak to naprawić... selekcjoner dziękuję za zainteresowanie tematem |
selekcjoner2012-12-07 10:45 | Najprościej to wrzuć na serwer czystą wersję Quick.Cart v3.7 do jakiegoś folderu, jeśli będzie ten sam błąd to będzie to wina serwera (jaką masz wersję php obecnie na serwerze?) simlution.org |
darol2012-12-07 12:28 | Odnalazłem i wgrałem cały backup - problem zniknął, warto robić sobie kopie lokalnie, bo jak widać serwerowe backupy potrafią czasem czynić cuda. Dziękuję za poświęcony czas - pozdrawiam |