Nie znaleziono danych po wcisnięciu "strony" w panelu admina

darol

2012-12-05 15:06

Jak w temacie...nie mogę edytować stron, po wciśnięciu przycisku w panelu admina otrzymuję białe pole z napisem nie znaleziono danych. Dodawanie stron działa w sposób prawidłowy. Prawidłowo działa również edycja oraz dodawanie produktów. Prawa plików nadane zgodnie z instrukcją, zresztą wszystko wcześniej działało jak należy. Opcja wyświetl pliki na serwerze w formularzu zaznaczone na nie. Efekt występuje w IE, FF i Chrome. Wersja Quick Cart 3.7 proszę o pomoc

» Quick.Cart v3.x

selekcjoner

2012-12-06 00:30

A po kliknięciu na "Strony" masz adres w przeglądarce:
twoja-strona.pl/admin.php?p=p-list ??

simlution.org

darol

2012-12-06 10:27

Tak - dokładnie taka składnia:
twoja-strona.pl/admin.php?p=files-list&iLinkType=1

Prawidłowo działający panel produktów ma taki adres:
twoja-strona.pl/admin.php?p=files-list&iLinkType=2

selekcjoner

2012-12-06 10:56

Po kliknięciu na "Strony" powinieneś mieć IDENTYCZNY adres:
twoja-strona.pl/admin.php?p=p-list

Masz? Bo piszesz że TAK, a adres jest inny...

simlution.org

darol

2012-12-06 11:25

Może faktycznie się źle wyraziłem adres nie jest taki jak sugerujesz. Jest taki jak podałem. Wklepując go do paska adresu oczywiście z moją domeną i panelem widzę strony tak jak kiedyś :) bardzo na tym etapie dziękuję. Jak zmusić przycisk "strony" do sprowadzanie właściwego adresu ? i skąd ten problem

selekcjoner

2012-12-06 12:04

Zobacz w templates/admin/container.tpl czy masz około 61 linii:

<li onmouseover="return buttonClick( event, 'p' ); buttonMouseover( event, 'p' );"><a href="?p=p-list"><span class="pages">$lang['Pages']</span></a></li>

simlution.org

darol

2012-12-06 12:33

Wygląda na to, że mam tak samo, poniżej pobrany metodą kopiuj-wklej

<li onmouseover="return buttonClick( event, 'p' ); buttonMouseover( event, 'p' );"><a href="?p=p-list"><span class="pages">$lang['Pages']</span></a></li>

selekcjoner

2012-12-06 22:46

Skoro masz <a href="?p=p-list"> to powinno Cię przenieść do tego linku, a jednak tak nie jest.
Porównaj sobie plik actions_admin/p.php z oryginalnym, to on odpowiada za wykonywanie funkcji usuwania, zapisywania, a także generowania listy stron i podstron.
Quick.Cart v3.7 pobierz stąd:
http://opensolution.org/pobierz,pl,18.html?sDir=Quick.Cart/archive

simlution.org

darol

2012-12-07 10:06

Niestety ten plik jest identyczny, dla pewności zastąpiłem go tym z bazowego QC i problem bez zmian przycisk "strony" nadal kieruje do błędnego adresu. Dowiedziałem się, że dostawca hostingu wdrażał nowe oprogramowanie. Nie do końca potrafię powiedzieć czy problem pojawił się w tym właśnie momencie, dość dawno nie dokonywałem edycji stron. Czy to może mieć związek nie mam pojęcia moja wiedza w tym temacie jest zbyt mała :/ Wciąż liczę na podpowiedź jak to naprawić... selekcjoner dziękuję za zainteresowanie tematem

selekcjoner

2012-12-07 10:45

Najprościej to wrzuć na serwer czystą wersję Quick.Cart v3.7 do jakiegoś folderu, jeśli będzie ten sam błąd to będzie to wina serwera (jaką masz wersję php obecnie na serwerze?)

simlution.org

darol

2012-12-07 12:28

Odnalazłem i wgrałem cały backup - problem zniknął, warto robić sobie kopie lokalnie, bo jak widać serwerowe backupy potrafią czasem czynić cuda. Dziękuję za poświęcony czas - pozdrawiam

Do góry
o nas | kontakt