Dziwny problem z zapisem zmian w panelu admina

ola001

2012-10-31 09:26

Może ktoś się z tym spotkał: po kliknięciu ZAPISZ w edycji strony i chwili oczekiwania następuje przeładowanie ale nie wyświetla się żaden komunikat ani o tym, że operacja wykonana pomyślnie, ani o błędzie, a zmiany nie są wprowadzone.. :(
Nie mogę nawet dodawać nowych stron. Nie wiem co się stało - jakiś czas temu - ze 2 miesiące - edytowałam stronę i było ok. teraz potrzebuję szybko coś zmienić i nie mogę..
Sprawdziłam prawa plików 3 razy - są ustawione na 777 zgodnie z instrukcją.

» Quick.Cart v4.x

ola001

2012-10-31 09:29

Zauważyłam jeszcze przed chwilką, że ten sam problem pojawił się w Quick.CMS-ie, który też jest na tym serwerze - czy to może być wina zmiany jakichś ustawień serwera? Ale jakich?

treewood (OpenSolution)

2012-10-31 09:37

tak moze to byc wina zmiany ustawien serwera albo prosze sprobowac zmienic "Wyświetl pliki na serwerze w formularzu" w konfiguracji na "Nie".

ola001

2012-10-31 10:07

Zmieniłam "Wyświetl pliki na serwerze w formularzu" w konfiguracji na "Nie" i... zadziałało!!!! Dziękuję!!!!! :)

treewood (OpenSolution)

2012-10-31 10:17

Na to wychodzi, ze albo w ustawieniach serwera sie zmienily limity wielkosci przesylanego formularza albo nagle doszlo duzo plikow w katalogu files/

ola001

2012-11-02 14:11

Jeszcze jedno spostrzeżenie - a propos tematu - zauważyłam, że u mnie występowały problemy z zapisem zmian w edycji strony (pomimo dobrze ustawionych praw dostępu) wtedy, gdy edytowałam stronę w przeglądarce CHROME. Gdy spróbowałam edytować tą samą stronę w innej przeglądarce -w IE - ten problem się nie pojawiał. Być może to wina ustawień przeglądarki Chrome na moim komputerze - ona korzystała usilnie z plików z pamięci podręcznej, nawet pomimo odświeżania. Dopiero pomaga usuwanie HISTORII.. :(

Rada: jeśli pojawiają Ci się takie problemy, spróbuj edytować stronę w innej przeglądarce.. albo zmień ustawienia tej, której używasz... :)

Do góry
o nas | kontakt