Zastąpienie wysyłania e-maila przez funkcję mail() na inną

rondelctw

2012-09-18 15:03

Witam. Mam drobny problemik przy instalacji "Zastąpienie wysyłania e-maila przez funkcję mail() na inną", instaluje według wskazuwek z. http://opensolution.org/Quick.Cart/docs_v4.x/?id=pl-tips#zastapienie_wysylania_e-maila_przez_funkcje_mail_na_inna

Wszystko wgrywam jak należy, lecz może coś popoełniam w ostatnim punkcie w którym pisze, ":Po instalacji paczki MAIL." reszta tekstu z tego punktu zrobiona jest poprawnie.

Co znaczy Instalacja paczki Mail ??

Proszę o pomoc kogoś kto już to robił. Mogę zadzwonić w razie czego jak będzie szybciej wytłumaczyć.

Dziękuje Serdecznie.
Adam

» Quick.Cart v4.x

rondelctw

treewood (OpenSolution)

2012-09-20 13:11

przeczytaj sobie ta instrukcje jeszcze raz. pisze tam: "Paczki należy umieścić w odpowiednich katalogach:" i jeden z podpunktow to "MAIL (testowana wersja 1.1.9) - plik Mail.php w głównym katalogu sklepu, katalog (z paczki) Mail wgraj tak by jego zawartość (pliki) znalazła się w katalogu Mail w sklepie (utwórz katalog, jeśli go nie ma),"

rondelctw

2012-09-26 13:08

no niestety po paru dniach prób, użycia różnych hostingów, po implementacji tej funkcji maile nie wychodzą z serwera choć otrzymuje komunikat o poprawnym wysłaniu.

Używam QCarta 4.1 Free. - Prośba do kogoś kto umie to zainstalować lub instalował. Podam potrzebne dane do FTP.

Proszę o Pomoc.

P.S. Do administratora treewood czy nie był byś wstanie zobaczyć tego lub spróbować u siebie to zainstalować, bo naprawdę robię to według opisu, serwery maja odpaloną funkcje mail i dalej nie działą. Będę bardzo wdzięczny.

rondelctw

treewood (OpenSolution)

2012-09-26 15:03

rondelctw - jakich hostingow uzywasz? ja na superhost.pl, kei.pl, home.pl czy nazwa.pl nie mam takich problemow.

rondelctw

2012-09-26 15:30

linuxpl.com, progreso.pl, o12.pl

rondelctw

treewood (OpenSolution)

2012-09-26 16:04

linuxpl.com - skontaktuj sie z nimi i napisz im, ze masz problem z obsluga funkcji mail. Na tym hostingu robi duzo stron jeden z naszych partnerow i nie bylo tego typu spraw albo po prostu nie pamietam.

rondelctw

2012-09-26 16:34

no właśnie wczoraj powiedzieli mi że odpalili funkcję mail. Ale nic to nie dało :-(

rondelctw

Do góry
o nas | kontakt