Dodatkowy tekst w zamówieniu Qc v5.x

wiadomy

2012-08-20 14:41

Witam.Mam pytanie - jak dodać dodatkowy tekst w zamówieniu np.koło komentarza dopisać coś w nawiasie albo pod .

Pozdrawiam

» Quick.Cart v5.x

wiadomy

selekcjoner

2012-08-20 17:31

Edytuj pliki orders_step-2.tpl oraz orders_step-3.tpl..
No chyba, że chcesz to również wysłać, wtedy zobacz jak zrobiony jest plugin deliveryAddress_v0.2 i analogicznie dodaj sobie nowe pole.

simlution.org

wiadomy

2012-09-25 11:22

Dziękuję za odpowiedź.Mam pytanie odnośnie przekazywania wartości z order_step3 w wiadomości email -> nie przesyła mi wartości tylko puste pole.Wszystkie zmienne w każdym kroku posprawdzane,wszystko pisane dużymi literami zeby sie nie pomylić ale dalej nic.Nadmienie,że ta wartość nie pojawia się tylko w wiadomości email , w reszcie systemu jest.

Jakieś sugestie??

Pozdrawiam

wiadomy

selekcjoner

2012-09-25 15:24

czy na pewno wszystko dobrze wpisałeś w templates/default/orders_step-3.tpl w bloku <!-- BEGIN ORDER_EMAIL_BODY --> według punktu 8 instrukcji?

simlution.org

wiadomy

2012-09-25 15:52

Już kilka razy sprawdzałem czy wszystko jest ok.Z dołożeniem pluginu deliveryAddress_v0.2 nie było problemu,wszystko śmiga aż miło a dodane kolejne pole już nie działa.Nadmienie,że w panelu administracyjnym wszystko jest widoczne tylko przy wysyłaniu na pocztę brakuje tego pola.
Z racji tego,że pole pomaga w przejrzystości email-a zostało ono ustawione pod pod polem NAZWA FIRMY.W order_step2 wszystko wyświetla się dobrze.

wiadomy

selekcjoner

2012-09-25 16:10

Jeśli z pluginem deliveryAddress_v0.2 nie miałeś problemu (a on działa) i zrobiłeś wszystko tak jak jest tam opisane to naprawdę nie mam pojęcia o co chodzi:) a dodajesz input czy jakieś inne pole?

simlution.org

wiadomy

2012-09-25 22:57

input , sprawdzałem czy wielkość liter ma znaczenie ,sprawdzałem z 10 opcji, zmienialem wartość wpisana i nadal nic.Bardzo mnie to dziwi skoro tamten plugin działa a to nie chce.Hm... no cóż będę dalej próbować.

A czy ze zrobieniem checkbox-a np.Czy chcesz otrzymać fakturę będzie ta sama droga tylko zmiana atrybutu ?? Wydaje mi się,że tak ale nie mam teraz dostępu do skryptu i tylko się pytam:)

Pozdrawiam

wiadomy

wiadomy

2012-09-26 10:13

Problem z wpisywanym polem został rozwiązany.Niby banalne ale dopiero po kilku godzinach go dojrzałem.Dziękuję za zainteresowaniem moim postem.
Czy znacie rozwiązanie na to drugie pytanie czy można zrobić pole checkbox z własnym tekstem?Analogicznie jak DeliveryAddress tylko ze zmiana inputa??

wiadomy

wiadomy

2012-09-26 23:03

temat do zamknięcia.Poradziłem sobie.Pozdrawiam

wiadomy

Do góry
o nas | kontakt