Kupon rabatowy

selekcjoner

2012-07-30 22:45

Witam.
Próbuję stworzyć pole w koszyku na wpisanie kodu rabatowego. W panelu admina, mam pola na wartość rabatu (np. 5%) oraz kod rabatu. I powiedzmy, że wszystko to w miarę działa (porównanie kodu klienta z zadanym w panelu, obliczenie nowej ceny), natomiast teraz chciałbym aby po dodaniu produktu do koszyka, klient wpisywał w odpowiednie pole kod rabatu i ten kod po kliknięciu na "zapisz" byłby zapisywany razem z produktem do pliku orders_temp.php. Obecnie zapisuje mi wartość: s:6:"sRabat";N;
W orders.php w funkcji saveBasket też dołożyłem pole ''sRabat' => $aData['sRabat'] ale coś mi to nie działa... z góry dzięki za jakąkolwiek podpowiedź

» Quick.Cart v5.x

simlution.org

selekcjoner

2012-08-11 13:52

Prosty kupon rabatowy - jako że nikt nie chce pomóc, co nie co udało mi się zrobić:)
Jeśli ktoś jest zainteresowany-pisać w temacie, to w przyszłym tygodniu wrzucę to co zrobiłem:)

simlution.org

rzyber

2012-08-11 15:44

A spróbuj tak, za

$aBasket = $oFFS->getData( DB_ORDERS_TEMP );

dodaj
$sRabat = $_POST['sRabat'];

a linijkę

$aBasket[$iOrder][$iProduct] = Array( 'iQuantity' => (int) $iQuantity, 'fPrice' => $oProduct->aProducts[$iProduct]['mPrice'], 'sName' => $oProduct->aProducts[$iProduct]['sName'] );

zamień na

$aBasket[$iOrder][$iProduct] = Array( 'iQuantity' => (int) $iQuantity, 'fPrice' => $oProduct->aProducts[$iProduct]['mPrice'], 'sName' => $oProduct->aProducts[$iProduct]['sName'], 'sRabat' => $sRabat);

ProSzablon.pl

selekcjoner

2012-08-13 15:55

Dzięki za odpowiedź, ja zmieniłem jednak trochę sposób myślenia i teraz po kliknięciu na "oblicz" przy kuponie, wysyłane jest ciasteczko z kodem kuponu:) w sumie to działa bez zarzutu, widzisz może jakieś negatywne skutki takiego rozwiązania?

simlution.org

selekcjoner

2012-08-14 21:58

a jednak uznałem że ciasteczko ma pewne wady i będzie to działać na sesjach:) człowiek cały czas się uczy:)

simlution.org

fler

2012-12-15 10:29

@selekcjoner - ,a mógłbym Cię prosić o opis jak udało Ci się dodać kupon rabatowy do sklepu?

http://www.zamurowany.pl

Do góry
o nas | kontakt