Usunięcie widocznych linków podstrony na stronie głównej ??

Pasat01

2012-07-18 22:28

Witam,
Koledzy, jak w nowej ver. 5.x, wyłączyć wyświetlanie się linków i opisów do podkategorii w kategorii głównej ??

Tz. w lewym menu, jak stworzę stronę i kilka jej podstron, to na stronie głównej po prawej stronie na produktami pojawiają się opisy i linki do podstron, a ja bym chciał aby na stronie głównej były zdjęcia dodane do strony głównej i poniżej wszystkie produkty z tej strony głównej. Chyba wystarczająco to opisałem, pozdrawiam :)

» Quick.Cart v5.x

treewood (OpenSolution)

2012-07-19 07:07

1. dodaj produkty przydzielajac je do tej "strony glownej"
2. stworz nowy szablon np. "templates/default/pages_homepage.tpl" wg nastepujacych krokow: http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=pl-tips#10

Z tego szablonu usun zmienna $sSubpagesList ktora odpowiada za wyswietlanie podstron

W ten sposob na stronie glownej nie beda sie wyswietlaly jej podstrony

Pasat01

2012-07-19 09:27

Ok., sprawdzę, ale czy w ten sposób nie będę miał utrudnionego ukrywania wybranych podstron i produktów znajdujących się w niej ?

tz. do tej pory aby ukryć wybraną podstronę i co najważniejsze produkty w niej znajdujące, wystarczyło odchaczyć w panelu interesującą podstronę.

Pasat01

2012-07-19 09:30

aaaa dodam, że najbardziej interesowało by mnie całkowite ( na stałe) usunięcie wyświetlania tych linków na każdej stronie głównej, nawet nowo stworzonej. Może z poziomu kodu usunąć, ale jak ?

Pasat01

2012-07-20 08:59

OK., sprawdziłem i działa.
Początkowo czytając pkt.1 myślałem że mam wszystkie produkty z podstron przydzielić / przenieść do strony głównej i stąd moje powyższe dwa posty.

Pozdrawiam i Dziękuje,

Do góry
o nas | kontakt