Witam, Koledzy, jak w nowej ver. 5.x, wyłączyć wyświetlanie się linków i opisów do podkategorii w kategorii głównej ??
Tz. w lewym menu, jak stworzę stronę i kilka jej podstron, to na stronie głównej po prawej stronie na produktami pojawiają się opisy i linki do podstron, a ja bym chciał aby na stronie głównej były zdjęcia dodane do strony głównej i poniżej wszystkie produkty z tej strony głównej. Chyba wystarczająco to opisałem, pozdrawiam :)
1. dodaj produkty przydzielajac je do tej "strony glownej" 2. stworz nowy szablon np. "templates/default/pages_homepage.tpl" wg nastepujacych krokow: http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=pl-tips#10
Z tego szablonu usun zmienna $sSubpagesList ktora odpowiada za wyswietlanie podstron
W ten sposob na stronie glownej nie beda sie wyswietlaly jej podstrony
aaaa dodam, że najbardziej interesowało by mnie całkowite ( na stałe) usunięcie wyświetlania tych linków na każdej stronie głównej, nawet nowo stworzonej. Może z poziomu kodu usunąć, ale jak ?
OK., sprawdziłem i działa. Początkowo czytając pkt.1 myślałem że mam wszystkie produkty z podstron przydzielić / przenieść do strony głównej i stąd moje powyższe dwa posty.