jak zmienić jednorazowo 100 zdjęć z 75px na 150px

euphoria-art

2012-05-18 23:17

Jak to zrobić? mam kilka zakładek po 100 fotek w każdej, przydała by się w panelu admina opcja "zmiany wielkości dla wszystkich zdjęć" wydaje mi się to proste do zrobienia. Co jakiś czas wgrywam nowe fotki 10-20 szt i za każdym razem muszę do każdej osobnej fotki wybierać rozmiar. Powinno być okienko jedne dla wszystkich fotek na stronie np 180px - jedne pociągnięcie, jedna zmiana dla wszystkich zdjęć i po zabawie.

» Quick.Cart v5.x

boboo

2012-05-19 08:37

Możesz sterować wielkość startową wgrywanych miniaturek w /database/config/general.php

Jest tam zmienna:
$config['products_default_image_size'] = X;
Ten "X" to wielkość z Arraya 3 linijki wyżej ('images_sizes')
Jeśli chcesz dwie różne wartości inicjujące (są dwa pola miniaturek)
to zrób sobie w configu odpowiednio 2 zmienne:
'products_default_image_size1' i
'products_default_image_size2'

Dodatkowo wprowadź o tym informację w pliku /actions/admin-products.php
w tych linijkach:
$sSize1Select = throwSelectFromArray( $config['images_sizes'], $config['products_default_image_size'] );
$sSize2Select = throwSelectFromArray( $config['images_sizes'], $config['products_default_image_size'] );

qc-plugins.kimla.de

euphoria-art

2012-05-19 19:18

dzięki Boboo zrobiłem to trochę inaczej, bowiem naprowadziłeś mnie na jeden trop:

zeby w panelu admina przy wgrywaniu zdjęć na 1 pozycji był rozmiar 75px przestawiłem w database/config/general.php
$config['pages_default_image_size'] = 1;
na
$config['pages_default_image_size'] = 0;

za automatu teraz mi wgrywa 75 px bez przestawiania fotek.
Na razie takie rozwiązanie jest dla mnie zbawienne bo tylko fotki z taką miniaturką wgrywam masowo.

do producentów, pomyślcie nad taką opcją w następnej wersji, pomysł jest niezły:

w panelu admina zmieniamy rozmiar fotek dla wybranych, lub zaznaczonych "wszystkich fotek". "zaznacz wszystkie" - jedne kliknięcie, "zmień rozmiar" - dla zaznaczonych - jedne kliknięcie i po zabawie ;)

euphoria-art

2012-05-20 09:03

Pod "1" - mam przypisaną lewą fotkę, pod "2" - prawą, galerię mam zrobioną pod - "3" jeszcze kombinuje jak ustawić pozycje "3" żeby była na starcie w panelu admina przy wybieraniu fotek, gdzie to się zmienia?

boboo

2012-05-20 16:55

/actions/admin-pages.php
pokombinuj z cyferką na końcu tego:
$sPhotoTypesSelect=throwSelectFromArray($aPhotoTypes,1);

euphoria-art

2012-05-20 20:24

dzięki działa, teraz wygrywanie fotek to bajka :)

Do góry
o nas | kontakt