Jak to zrobić? mam kilka zakładek po 100 fotek w każdej, przydała by się w panelu admina opcja "zmiany wielkości dla wszystkich zdjęć" wydaje mi się to proste do zrobienia. Co jakiś czas wgrywam nowe fotki 10-20 szt i za każdym razem muszę do każdej osobnej fotki wybierać rozmiar. Powinno być okienko jedne dla wszystkich fotek na stronie np 180px - jedne pociągnięcie, jedna zmiana dla wszystkich zdjęć i po zabawie.
Możesz sterować wielkość startową wgrywanych miniaturek w /database/config/general.php
Jest tam zmienna: $config['products_default_image_size'] = X; Ten "X" to wielkość z Arraya 3 linijki wyżej ('images_sizes') Jeśli chcesz dwie różne wartości inicjujące (są dwa pola miniaturek) to zrób sobie w configu odpowiednio 2 zmienne: 'products_default_image_size1' i 'products_default_image_size2'
Dodatkowo wprowadź o tym informację w pliku /actions/admin-products.php w tych linijkach: $sSize1Select = throwSelectFromArray( $config['images_sizes'], $config['products_default_image_size'] ); $sSize2Select = throwSelectFromArray( $config['images_sizes'], $config['products_default_image_size'] );
dzięki Boboo zrobiłem to trochę inaczej, bowiem naprowadziłeś mnie na jeden trop:
zeby w panelu admina przy wgrywaniu zdjęć na 1 pozycji był rozmiar 75px przestawiłem w database/config/general.php $config['pages_default_image_size'] = 1; na $config['pages_default_image_size'] = 0;
za automatu teraz mi wgrywa 75 px bez przestawiania fotek. Na razie takie rozwiązanie jest dla mnie zbawienne bo tylko fotki z taką miniaturką wgrywam masowo.
do producentów, pomyślcie nad taką opcją w następnej wersji, pomysł jest niezły:
w panelu admina zmieniamy rozmiar fotek dla wybranych, lub zaznaczonych "wszystkich fotek". "zaznacz wszystkie" - jedne kliknięcie, "zmień rozmiar" - dla zaznaczonych - jedne kliknięcie i po zabawie ;)
Pod "1" - mam przypisaną lewą fotkę, pod "2" - prawą, galerię mam zrobioną pod - "3" jeszcze kombinuje jak ustawić pozycje "3" żeby była na starcie w panelu admina przy wybieraniu fotek, gdzie to się zmienia?