Witam. Mam pytanie odnośnie formularza przesyłania plików. Mianowicie jak zwiększyć ograniczenie pojemności przesyłanych plików. Zależy mi na tym aby przesłać na serwer za pomocą formularza pliki większe niż 3Mb. Chodzi o pliki .pdf . Z góry dziękuję za pomoc.
turbo - ograniczenie wynika z parametrów Twojego serwera. Przypuszczam,że masz max_file_upload = 2MB. Poszukaj innego serwera który ma większy limit np. 50 czy 100MB, chyba ze używasz jakiegoś dodatkowego skryptu, który ma własny limit uploadu.
Dzięki za pomoc oczywiście masz rację. Wina po mojej stronie testowałem w domu na WebServ na standardowych ustawieniach. A tam standardowo jest max_file_upload = 2MB. Nawet bym nie pomyślał że tak dam ciała. Ale dzięki jeszcze raz za pomoc.
turbo - Tak przy okazji, trochę przekręciłem nazwę: upload_max_filesize A 2MB? "Trochę" mało. Tu musisz ratować się poprzez np wgrywanie bezpośrednio przez FTP.
Spoko już sobie poradziłem. W WebServ można zmieniać wielkość przesyłanych plików w formularzu wszystko działa bez zarzutu. Ponieważ rzadko zdarza się że pracuję w domu pewnie dlatego dałem ciała. Pobrałem pierwszy lepszy serwer oczywiście darmowy. Nie konfigurowałem go nawet wszystko poszło z automatu. Jak widać zupełnie amatorskie podejście. Ale jeszcze raz dziękuję Ci za pomoc.