jak wprowadzić "random product" do szablonu?

grzdak

2012-01-14 14:37

Witam serdecznie
zaimplementowałam plugin "random product" do QCv.3.2 - działa poprawnie :)

Ale ja potrzebuję, aby ten random product pokazywał się wyłącznie na stronie, dla której utworzyłam osobny szablon. Ja wkleiłam do pliku tego szablonu (u mnie nazywa się pages_pierwsza.tpl w katalogu templates) w wybranym miejscu
zmienną $sRandomProduct, jednak to chyba nie wystarczy, bo produkt się nie pokazuje - co robić?

I jeszcze jedno pytanie - jak zrobić, aby random products było zaciągane z produktów przypisanych do danego menu? np. na stronie z drzewami pokazuje mi się random tylko z puli drzew, a w cebulach - tylko cebule?

pozdrawiam
G

» Quick.Cart v3.x

treewood (OpenSolution)

2012-01-14 19:16

Produkt sie powinien wyswietlac. Czy stworzyles tez osobny temat ? Bo jesli tak to mozliwe, ze to jest przyczyna nie wyswietlania sie tego produktu losowego.

Zrob sobie upgrade do wersji v4.2 Quick.Carta i uzyj dodatku: randomCategoryProducts_v0.1.zip

Ma to korzysci takie, ze pozbedziesz sie bledow ze starszych wersji i bedziesz mial dostep do wiekszej ilosci dodatkow ale ... grafike bedziesz musial przezucic na nowo.

grzdak

2012-01-16 17:50

treewood, mam sporo modyfikacji, migracja nie będzie prosta....

Ale, ale
poradziłam sobie tak, ze zmieniałam nie temat, lecz szablon - teraz jest ok.
Ale chciałam wrócić do poprzedniego pytania - czy jest możliwość do zawężenia random product do kategorii.
I jeszcze jedno - za pomocą divów zrobilam na strronie 3 okienka i w każdym chciałam wyświetlić random, oczywiscie najlepiej aby w każdym oknie pokazywał się inny produkt - teraz w każdym pokazuje się to samo. Najlepiej, abym mogła przypisać okno do kategorii

pozdr G

grzdak

2012-01-23 09:05

podciągam

boboo

2012-01-23 10:51

A popatrzyłaś co się dzieje w pluginach?
np. randomCategoryProduct...

qc-plugins.kimla.de

Do góry
o nas | kontakt