Jak zrobić różne tła w kategoriach produktów

kryty

2011-12-29 12:03

Witam,

chcę w sklepię mieć 4 kategorie produktów:
Skarpetki, majtki, staniki i rajstopy,
chciałbym, aby po wejściu do kategorii oraz przy opisie produktów w tle wyświetlał się obrazek zgodny z kategorią,

czy ktoś może wie jak to zrobić?
wybór ccs-a jets na całą stronę nie da się podzieli, że pewna część stron bierze style z jednego pliku, a reszta z innego, w plikach tpl jest tylko możliwość zmiany div-a page a nie całego body,,

będę bardzo wdzięczny za wskazówki i sugestię bo jestem coraz bliżej poddania się :)

» Quick.Cart v4.x

kuba

kryty

2011-12-29 12:21

MAKARON jesteś wielki !!!

"
Jeśli chciałbyś taką funkcjonalność jaką mają bannery tzn. możliwość uploadowania poprzez panel admina tych plików z tłami to byłoby trochę zabawy. Mogę natomiast opisać prostszy wg mnie sposób, jednak trochę "na piechotę".
Do rzeczy.. Edytujesz plik container.tpl i pod linią:
<style type="text/css">@import "$config[dir_templates]$config[template]";</style>

doklejasz coś takiego:
<style type="text/css">
<!--
body{background-image:url('templates/img/bg-$iContent.jpg');}
-->
</style>

W katalogu templates/img/ umieszczasz sobie pliki, które muszą nazywać się bg-ID_STRONY.jpg czyli np bg-1.jpg, bg-2.jpg. Wszystko jasne?
"

znalazłem to przypadkiem przez google i odnośnie cmsa ale działa i w sklepie :)

kuba

kryty

2011-12-29 12:48

niestety nie kopiuje tła na opisy produktów,
czy ktoś wie jak to zrobić?

kuba

Makaron

2012-01-04 17:55

Jestem wielki, a nic nie zrobiłem jeszcze.. Prześlij adres strony to zerkniemy o co chodzi. Przyznam szczerze, że z Twojego opisu nie wszystko zrozumiałem, ale solucja, którą przytoczyłeś faktycznie jest uniwersalna i powinna działać również w Twoim przypadku. Być może później gdzieś w stylach np. default.css zmieniasz to tło na inherit bądź jakieś inne.

I helped? Like it: www.facebook.com/makwebpl

kryty

2012-01-19 14:08

moim celem jest, aby strona z produktem miała takie samo tło co strona główna kategorii,

próbuję to tutaj:

http://kryty.home.pl/bazarsmaku/

Do góry
o nas | kontakt