Zdublowane numery zamówień

spireneusz

2011-12-13 10:17

Witam

Prowadzę sklep internetowy od kilku miesięcy, zrealizowaliśmy już trochę zamówień, jednak dzisiaj dostałem 2 potwierdzenia o numerach już dawno zrealizowanych (13 i 14), gdy aktualnie powinno to być 123 i 124. Zamówienia 13 i 14 są jako zrealizowane, natomiast nowych zamówień 13 i 14 nie mogę odnaleźć na stronie zamówienia -> oczekujące. Co za tym idzie nie mogę zaznaczyć płatność dokonana, nie mogę zmienić statusu, nie mogę dodać artykułu itd. Dobrze że w mailu potwierdzającym dodałem drukowanie komentarza bo też tego nie mógłbym podejrzeć. Co należy zrobić aby takie przypadki się nie powtarzały w przyszłości.
Sklep jest na płatnym hostingu w OVH.pl

Drugie pytanie, czy istnieje jakiś plugin do strony ups.com, aby automatycznie tworzyć listy przewozowe?

» Quick.Cart v3.x

treewood (OpenSolution)

2011-12-13 13:25

faktycznie dziwny przypadek. trzeba by podejzec baze danych zamowien niestety by sprawdzic czy nie ma tam jakichs uszkodzen ... a to znow rodzi problem bo sa tam dane poufne.

Chodzi o plik db/orders.php. Musialbys sprawdzic samemu czy nie ma tam jakichs dziwnych znakow i czy 1 linia w pliku to "<?php exit; ?>"

spireneusz

2011-12-16 11:08

Czy nie znając php html da się coś wywnioskować samemu z tej bazy danych?
Czego szukać, jakieś wskazówki poproszę.

Koshin

2012-03-22 08:31

Podepnę się pod wątek z podobnym pytaniem.

Sklep nagle zamiast kolejnych numerków, przyjął kilka zamówień z numerem 1
Nie wiem czy to przypadek, czy tendencja...

W pliku zamówień jest ponad 8700 linii - czy to może mięć wpływ?

treewood (OpenSolution)

2012-03-22 10:15

Koshin - nie to nie powinno miec wplywu. Tak moze sie stac gdy np. zostal uszkodzony plik. Bez zobaczenia zawartosci pliku ciezko bedzie pomoc niestety.

Do góry
o nas | kontakt