Prowadzę sklep internetowy od kilku miesięcy, zrealizowaliśmy już trochę zamówień, jednak dzisiaj dostałem 2 potwierdzenia o numerach już dawno zrealizowanych (13 i 14), gdy aktualnie powinno to być 123 i 124. Zamówienia 13 i 14 są jako zrealizowane, natomiast nowych zamówień 13 i 14 nie mogę odnaleźć na stronie zamówienia -> oczekujące. Co za tym idzie nie mogę zaznaczyć płatność dokonana, nie mogę zmienić statusu, nie mogę dodać artykułu itd. Dobrze że w mailu potwierdzającym dodałem drukowanie komentarza bo też tego nie mógłbym podejrzeć. Co należy zrobić aby takie przypadki się nie powtarzały w przyszłości. Sklep jest na płatnym hostingu w OVH.pl
Drugie pytanie, czy istnieje jakiś plugin do strony ups.com, aby automatycznie tworzyć listy przewozowe?
faktycznie dziwny przypadek. trzeba by podejzec baze danych zamowien niestety by sprawdzic czy nie ma tam jakichs uszkodzen ... a to znow rodzi problem bo sa tam dane poufne.
Chodzi o plik db/orders.php. Musialbys sprawdzic samemu czy nie ma tam jakichs dziwnych znakow i czy 1 linia w pliku to "<?php exit; ?>"
Koshin - nie to nie powinno miec wplywu. Tak moze sie stac gdy np. zostal uszkodzony plik. Bez zobaczenia zawartosci pliku ciezko bedzie pomoc niestety.