Chce w wersji 4.2 QuickCart Add zmienic standardowa podstrone Kontakt. Mam swoje 3 stronki PHP (formularz kontaktowy + walidacja poprawnosci danych + captacha). Chce wywolac strone kontakt.php - Edytuje w panelu admina zrodlo podstrony kontakt, zamieszczam linijke kodu <?php include("kontakt.php"); ?> i nic. Pliki juz sa wgrane na serwer.
Otwórz plik: /db/pl_pages_ext.php i poszukaj słowa "kontakt". I zobacz co zostało z Twojego kodu. Takie rzeczy wrzuca się w templatki (po uprzednim włączeniu wykonywania skryptu)
Otwarłem ten plik, poszukałem słowa "kontakt" i nie znalazłem. Jedyne na co natrafiłem to wykomentowana komenda include php z nazwą mojego pliku contact.php
W takim razie w którym pliku szablonu powinienem umieścić mój kod php formularza kontaktowego?
Tak jak pisał boboo albo skorzystasz z tej wskazówki: http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=pl-tips#jak_wykonac_kod_php_w_szablonach albo zamieścisz ten formularz w pływającej ramce <iframe>, co na pewno jest jeszcze prostsze, choć nie do końca eleganckie. Wtedy taki kod możesz wkleić w panelu admina w pełnym opisie strony przy wcześniejszym wyłączeniu funkcji Edytor WYSIWYG.