Strony:

Kilka problemów

hertz

2011-12-08 20:43

Witam

Mam kilka problemów do rozwiązania.
Mój próbny sklepik: http://prestaa.pl/quickcartadd

Otóż jak mam ustawić baner, czyli te tło loga? Pojawiły się u mnie jakieś bugi i pokazuje się baner ze starej skórki na podstroncie :our offer i próoba" mógłby ktoś wskazać źródło tego? Wiem jak to usunąc (np. zmienić nazwę tego pliku, ale chcę poznać źródło.

Druga sprawa jak mam ustawić małe zdjęcie jako tło ogólne tak żeby się powtarzało?

Kolejna sprawa jak mam ustawić jako stronę główną "main", a nie że od razu mi do produktów wchodzi.

Kolejna kwestia , potrzebuję i mieć na stronce formularz kontaktowy, jednak chociaż robiłem wszystko wg instrukcji nie udało mi się tego zrobić... czy mógłby ktoś mi podesłać zawartość takiego gotowego skryptu z /actions client/p.php bo najwyraźniej coś w tym pliku spiepszyłem.

» Quick.Cart v4.x

openzibi

2011-12-08 20:49

Przeczytaj najpierw DWA komunikaty (20.48) które widzisz po zalogowaniu.

-------------------------------------------------------
hosting-domeny-strony - http://www.rhh.pl

hertz

2011-12-08 22:06

Tak wiem, to jest konto zupełnie testowe i admin admin może pozostać. własnie nie bardzo wiem jak ten drugi komunikat usunąć, muszę posiedzieć nad tym...

euphoria-art

2011-12-08 23:49

hehehe napis quick cart w stopce musi pozostać inaczej łamiesz licencję pozbywając się go

hertz

2011-12-09 08:55

Ale ja nie usuwam napisu quick kart w stopce.

Głównym problemem jest baner, czyli te tło loga, jak to zrobić?
Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie , ale to nie jest standardowa skórka i być może ona nie obsługuje banera? bo postępuję wg instrukcji podanej w innym temacie , ale i tak nie udaje mi się wstawić tego baneru

treewood (OpenSolution)

2011-12-09 10:59

hertz - jak na razie "sklep internetowy Quick.Cart" nie znajduje sie nigdzie ... wiec po co pomagac skoro ktos lamie licencje?

hertz

2011-12-09 11:48

hmm, tylko, że nie bardzo wiem jak to zmodyfikować..
Mógłby ktoś wskazać w którym pliku mam coś zmienić i czego zmiany mają dotyczyć, żebym nie łamał licencji?

Jakoś ustawiłem baner, może trochę nie fachowo , bo po prostu wrzuciłem logo o dużym rozmiarze.

hertz

2011-12-09 13:38

Zaraz wrzucę na nowo cały sklepik i zmienię skórkę, bo trochę za bardzo namieszałem w kodach.

hertz

2011-12-09 14:52

Sklepik wrzucony na nowo i jednak pozostanę przy standardowej skórce tylko ją zmodyfikuję kolorystycznie.

Teraz znów pojawił sie problem z tłem pod logo i sloganem (baner).

W faq jest napisane , żeby z poziomu panela administracyjnego wgrać baner. tak robię jednak wgrany baner się nie pojawia. Gdzie mam i co zmodyfikować?

hertz

2011-12-09 15:03

Znalazłem kod i zmieniłem baner jednak pojawia się tylko ono na stronie "company" i " contact", a nie pojawia i się na our offer i "our polices".

Jak zrobić, żeby ten baner pokazywał się na wszystkich stronach?

hertz

2011-12-09 16:05

Dobra już się pojawia na wszystkich stronach.

Teraz problem pojawia się z wgraniem ckeditor. Wgrałem, pozmieniałem kody jak trzeba, ale w panelu admina nic mi się nie zmieniło, jak sie wogóle odpala tego ckeditora?

hertz

2011-12-09 19:06

No i znów mam to samo:

zmieniłem baner jednak pojawia się tylko na stronie "company" i " contact", a nie pojawia i się na our offer i "our polices".

Jak zrobić, żeby ten baner pokazywał się na wszystkich stronach?

euphoria-art

2011-12-09 19:57

w panelu admina w edycji strony w company i contakt masz wybrany baner, zmień go lub usuń, wgraj w templates/img swój baner i nazwij go header.jpg tak jak jest w oryginale podmień i po zabawie

hertz

2011-12-09 20:25

Naprawione, dzięki za wskazówkę.

Teraz zabieram się za zmiany w kolorystyce.

Gdzie mogę zmienić kolor czcionki kategorii w dziale produkty i tło w którym są kategorie?

Oraz jak usunąć całkowicie bestsellery i napopularniejsze produkty?

Oraz czy jest możliwość sprawdzania stanu odwiedzin ale z poziomu panela admina ? (nie chcę żeby klienci wiedzieli ile było wejść).

krasnal098

2011-12-09 21:20

http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=pl-design#1

a reszte zobaczysz tutaj

http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=

i po temacie;)

hertz

2011-12-12 14:51

Potrzebuję usunąć bestsellery, najpopularniesze przedmioty i dostawy i płatności (te opcje z lewej strony) . Co mam zrobić, żeby tego nie było?

krasnal098

2011-12-12 16:59

Witam

zainstaluj Quick.Cart 4.2 Lite z działu download :)

hertz

2011-12-12 18:24

Czyli wersję podstawową bez dodatków tak?

Jeśli tak to nie chciałbym tego robić, bo musiałbym instalować na nowo inną skórkę, ustawić logo, instalować licznik odwiedzin.

krasnal098

2011-12-12 18:55

ha ha , no tak ciekawe ile razy właściciele forum robili to czego ty chcesz uniknąć :)

edytuj container.tpl

usuń z sekcji

<!-- BEGIN BODY -->

$sBestsellers
$sProductsMostViewed

i

<div class="box">
            <
div class="name">$lang[Delivery_payment]</div>
            <
div class="content deliveryPayment">
              <
ul class="list1">

$aDeliveryPaymentsList[0]
              </
ul>
              <
ul class="list2">

$aDeliveryPaymentsList[1]
              </
ul>
            </
div>
            <
div class="clear">&nbsp;</div>
          </
div>

hertz

2011-12-13 21:08

Czy ktoś mógłby wskazać gdzie znajduje się kod poprzez który zmieniłem kolor napisów na "your order was saved and send. Thank you".

Bo zmieniłem ten kolor na biały i nie pamiętam gdzie to było, a sam nie potrafię tego znaleźć.

Strony:
Do góry
o nas | kontakt