Bastian2011-11-21 11:54 | Witam mam problem z modyfikacją skryptu tak aby korzystać z WebServices , a dokładniej chodzi mi o samo pobieranie , a raczej wczytywanie przy ładowaniu strony zewnętrznej listy produktów - nie za bardzo wiem które pliki powinienem zmienić , kombinowałem już z plikami bazy danych i ich .def lecz nie uzyskałem zadowalających rezultatów , idąc dalej które plik/i powinienem zmodyfikować aby ominąć ładowanie z lokalnego źródła (z plików płaskich serwera) tylko ładować je bezpośrednio z udostępnionych WebServices ? » Quick.Cart v4.x |
Makaron2011-11-21 16:05 | Szczerze mówiąc wątpię, żeby ktoś Ci tutaj podał solucję, bo to nie jest modyfikacja na kilka czy podejrzewam nawet kilkadziesiąt linijek kodu. I helped? Like it: www.facebook.com/makwebpl |
Bastian2011-11-22 01:26 | Żeby była jasność jestem studentem i moim konikiem jest ASP i .NET ale ciężko o dobry darmowy hosting a akurat udało mi się uzyskać wersje WebServices dla ASP i PHP ,wcześniej już pracowałem z Quick.Cartem i Quick.cmsem, jakimś wielkim guru programowania też nie jestem, dlatego chciałem spróbować swoich sił po prostu adaptując Quick.Carta do swoich potrzeb, bo uznałem że jest on bardzo dobrze przygotowany pod względem dokumentacji technicznej i łatwości modyfikacji , ale mnogość plików i ich kilkadziesiąt wersji (mnogość rozszerzeń i przerznaczeń ) sprawia że zwyczajnie czytając dokumentację co kilka chwil się gubię , myślałem już nawet o tym żeby nie modyfikować skryptu jako takiego tylko wprowadzać dane bezpośrednio do pliku zwierającego produkty w postaci CSVki ale takie rozwiązanie sprawi że baza może nie być aktualna w przeciągu kilku godzin , poza-tym nie potrzebuję rozwiązania tylko wskazówki , może brak mi poważniejszego doświadczenia ale na pewno jest determinacja i konsekwencja w dążeniu do celu :) |
Bastian2011-11-23 00:19 | Jupi udało mi się przebrnąć przez dokumentację mam to czego potrzebuje ;) |