Produkty w 2 kolumnach z różnych menu

selekcjoner

2011-10-31 18:16

Witam.
korzystam z quick CMS 4.2 add.
Mam układ strony 3 kolumnowy, w lewej kolumnie menu, wczytywane do środka (drugiej kolumny).
Chciałbym aby z trzeciego menu (np. ukrytego) produkty były wyświetlane w trzeciej kolumnie. One były by cały czas widoczne. Coś w stylu POLECAMY
Jak to zrobić? proszę o jakieś sugestie.

» Quick.Cart v4.x

simlution.org

selekcjoner

2011-10-31 19:34

ewentualnie jak zrobić aby w tej trzeciej kolumnie wyświetlały się produkty z kategorii o ID np. 31?

simlution.org

Makaron

2011-11-02 14:55

Musiałbyś utworzyć nowy temat (instrukcja w dokumentacji: http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=pl-tips#tematy_-_zmiana_wygladu_calej_strony_na_wybranej_podstronie) i w tym nowym temacie dodać linię na kształt:

$sProductsInColumn $oProduct->listProducts'pages_default.tpl'ID_PODSTRONY999 );

Oczywiście ID_PODSTORNY zastępujesz swoim numerem.
Następnie do pliku templates/container.tpl dodajesz zmienną $sProductsInColumn

Jeśli chcesz wczytywać inne bloki (być może będziesz chciał żeby lista ta wyglądała inaczej) to skorzystaj z innego pliku z szablonem niż pages_default.tpl.

I helped? Like it: www.facebook.com/makwebpl

selekcjoner

2011-11-02 20:22

Ale chciałbym aby te produkty były cały czas widoczne. czyli do środka wczytujemy sobie produkty z innych menu, a w trzeciej kolumnie cały czas wyświetlają się produkty ze strony o ID 31

simlution.org

selekcjoner

2011-11-02 21:04

programistą nie jestem, ale plugin "List bestsellers products" można byłoby przerobić na to czego oczekuje, a myślę że paru ludziom by się to przydało:)
Może ktoś w wolnej chwili by nad tym pomyślał?

simlution.org

Makaron

2011-11-03 15:47

Przeczytaj jeszcze raz dokładnie mój post. Rozwiązuje on Twój problem. I wydaje mi się, że dobrze zrozumiałem Twoją potrzebę.

selekcjoner

2011-11-03 17:02

zrobiłem tak ja mówiłeś i w prawej kolumnie wyświetlają się mi produkty które są także w środkowej kolumnie. A chciałbym, aby były to produkty ze strony o ID 31

simlution.org

Makaron

2011-11-03 19:40

A wklejasz w pliku container.tpl zmienną $sProductsInColumn, a zamiast ID_PODSTRONY wpisujesz 31?

selekcjoner

2011-11-03 19:57

dokładnie tak

simlution.org

selekcjoner

2011-11-03 20:05

ale widzę że jest problem z ID strony, dałem wyświetlanie strony z ID 7 i jest OK

simlution.org

selekcjoner

2011-11-03 20:12

z tego by wynikało że jeśli ustawię ID = 1 tej strony to będzie OK, bo pozostałe strony będą miały wyższe..

simlution.org

selekcjoner

2011-11-03 22:30

no niestety nie działa - czy ID kategorii mniejsze czy większe od produktu zawsze w prawej kolumnie wyświetla produkty ze środka + te produkty z kategorii o danym ID czyli 31.

simlution.org

selekcjoner

2011-11-14 16:38

halo halo-ktoś pomoże? rzuci pomysłem:)

simlution.org

Makaron

2011-11-15 17:04

Ta solucja musi działać.. Wykorzystywałem wiele razy tą funkcję na różnych podstronach. Poślij adres strony, gdzie można zobaczyć problem.

Makaron

2011-11-15 18:31

Trzeba edytować plik core/products.php funkcja listProducts() przed linią:

if( DISPLAY_SUBCATEGORY_PRODUCTS === true ){

dodać:

$this->aPages null;

selekcjoner

2011-11-15 18:38

super:)

simlution.org

selekcjoner

2011-12-07 21:09

i jeszcze małe odświeżenie:)
Pytanie brzmi: jak w każdym produkcie można wyświetlać zawartość danej strony np o ID=30? Mam tam jakiś opis i chciałbym za pomocą zmiennej wczytywać go do każdego produktu, bo bez sensu jest wklejanie do każdego produktu tego samego tekstu..

simlution.org

Do góry
o nas | kontakt