Brak maila do administratora

daniel_p

2011-08-31 14:32

Cześć,

Mam problem z mailem zawierającym zamówienie. W trakcie testów mail dochodził, a teraz gdy spływają normalne zamówienia mail nie dochodzi. Stronce mam na darmowym serwerze yoyo.pl a maila na gmail. Próbowałem już zmiany maila ale nic to nie zmieniło.

Z góry dzięki za pomoc.

» Quick.Cart v3.x

Daniel Pawłowski

boboo

2011-08-31 15:10

Nie wiem, jak ma yoyo, ale już się spotkałem z usługą 'serwerową' w Polsce, że był limit (nie pamiętam - dzienny, czy miesięczny) na ilość wysłanych e-maili.
Może oni też tak mają?

it-service.kimla.de

Makaron

2011-08-31 16:13

Są różne zabezpieczenia. Zdarza się tak, że nie można wysyłać emaili na skrzynki pod inną domeną, czyli np. mając test.yoyo.pl trzeba by wysłać na skrzynkę test@test.yoyo.pl. Bez kontaktu z administratorem raczej nie rozwiążesz sprawy, bo tak to można tylko gdybać.

I helped? Like it: www.facebook.com/makwebpl

daniel_p

2011-08-31 22:09

Napisałem do administratora ale kto wie kiedy odpowiedzą :)

daniel_p

2011-08-31 22:24

Właśnie sam sprawdziłem czy serwer wysyła wiadomości i ku mojemu zaskoczeniu funkcja mail() jest włączona. Poniżej zamieszczam kod tak gdyby inni mieli taki problem:

<?php
$to = "pawlowski84@gmail.com";
$subject = "Hi!";
$body = "Hi,\n\nHow are you?";
if (mail($to, $subject, $body)) {
echo("<p>Message successfully sent!</p>");
} else {
echo("<p>Message delivery failed...</p>");
}
?>

To teraz czekamy na odpowiedz od administratorów w sprawie limitów.

daniel_p

2011-08-31 22:28

No to już sprawdziłem te limity. Dziewięć to ta magiczna liczba po której wyskakuje komunikat:

Warning: mail() [function.mail]: Mail limit reached. in /var/www/sites/yoyo.pl/p/a/paskiklinowelodz/index.php on line 5

Message delivery failed...

Zobaczymy czy to dzienny czy nie.

daniel_p

2011-09-10 16:50

Limit okazał się dzienny, ale niestety z jakiegoś powodu na stronie ze sklepem mail ciągle nie przychodzi, a na nowo założone stronie specjalnie do testów e-mail przychodzi bez problemowo. Chyba to jednak problem z kodem. Czy ktoś może mi wskazać jak powinien wyglądać poprawny fragment kodu który wysyła e-mail z zamówieniem do administratora.

boboo

2011-09-10 18:20

Kod, który wysyła emaila jest w funkcji sendEmail w common.php

it-service.kimla.de

Do góry
o nas | kontakt