Problem po zmianie serwera.

pakot

2011-08-30 10:04

Bardzo proszę o pomoc.
Przeniosłem źródło strony z serwera na którym strona działała bez zarzutów ma nowy i tu zaczęły się problemy.

Na początek pojawia się komunikat na stronie:

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/czech/domains/czech.lublin.pl/public_html/pl/index.php:2) in /home/czech/domains/czech.lublin.pl/public_html/pl/index.php on line 8

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/czech/domains/czech.lublin.pl/public_html/pl/index.php:2) in /home/czech/domains/czech.lublin.pl/public_html/pl/index.php on line 8

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/czech/domains/czech.lublin.pl/public_html/pl/index.php:2) in /home/czech/domains/czech.lublin.pl/public_html/pl/index.php on line 20
Pomiń nawigację

Nie ma też możliwości zrobienia czegokolwiek na stronie wszystko się "rozjechało" brak możliwości zrobienia zakupów (po załadowaniu do koszyka błąd) itp

Bardzo proszę o sugestię za które z góry dziękuję.

Strona: http://www.czech.lublin.pl/pl

Pozdrawiam

» Quick.Cart v3.x

pakot

pakot

2011-08-31 07:26

Delikatna poprawka od administratora serwera dostałem odpowiedz:

"Z informacji wyświetlanych przez serwer wynika iż nagłówek strony
wysyłany jest kilkukrotnie.
W kilku index.php wyłączyłem "headers sent" by nie powielać już
wysłanych informacji."

Zniknęły błędy na stronie głównej lecz nadal nie można niczego wrzucić do koszyka nie mówiąc już o zalogowaniu się na stronę ADMIN.

pakot

Makaron

2011-08-31 16:10

Co to za serwer? Spróbuj utworzyć katalog tmp/ w katalogu gdzie umieściłeś skrypt.

I helped? Like it: www.facebook.com/makwebpl

pakot

2011-08-31 21:14

serwer : hosting.nplay.pl

W tym momencie po włożeniu czegokolwiek do koszyka wyskakuje komunikat:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/czech/domains/czech.lublin.pl/public_html/pl/index.php:2) in /home/czech/domains/czech.lublin.pl/public_html/pl/actions_client/p.php on line 86

Zalogowanie się do admina też jest nadal niemożliwe - komunikat:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/czech/domains/czech.lublin.pl/public_html/pl/config/lang_pl.php:1) in /home/czech/domains/czech.lublin.pl/public_html/pl/core/common-admin.php on line 156

dodanie katalogu raczej nic nie zmieniło :(

Pozdrawiam

pakot

Makaron

2011-09-02 14:00

Edytowałeś plik config/lang_pl.php? Jakiego edytora używałeś do tej edycji? Wspierającego kodowanie UTF-8? Spróbuj przywrócić może domyślny plik z oryginalnej paczki od nas i zobacz czy problem ustąpi.

pakot

2011-09-06 07:45

Po podmienieniu większości plików pobranych z oryginału instalki problem znikną.
Niestety nie jestem w stanie podać gdzie był błąd ważne że wszystko jest OK.

Dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam.

Temat zamknięty.

pakot

Zarema

2011-12-27 16:09

Odgrzewam temat. Mam ten sam problem. Strona przeniesiona na serwer home.pl. folder tmp stworzony, brak białych znaków, plik lang_pl w ogóle nie edytowany. Zawsze stosuję notepad ++ do edycji czegokolwiek.

Strona jest, koszyk jako taki jest, nie można nic do niego wrzucić, bo wyrzuca błąd. Można się zalogować do admina, ale po kilkukrotnym odświeżeniu strony, bo za pierwszym razem wyrzuca błąd. Strona jest z komunikatem u góry:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /config/lang_pl.php:1) in /index.php on line 20

Próbowałam wszystkiego, pomysły mi się skończyły. Proszę o pomoc.

Zarema

2011-12-27 16:30

Po wyrzuceniu linii 20 w index.php, błąd na stronie zniknął, został problem koszyka. Nic nie można do niego wrzucić błąd:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /lang/pl.php:1) in /actions_client/p_orders.php on line 29

Po wyrzuceniu linii 29 z p_orders.php błędu nie wyrzuca, ale otwiera się pusta - biała strona.
Jak mam zmodyfikować tą linię, żeby cuda wianki się nie działy?
Z góry dzięx za pomoc.

Makaron

2011-12-28 15:34

Plik lang/pl.php to tam jest błąd. Może jakaś pusta linia na początku, może złe kodowanie, może jakiś dziwny kod. W najgorszym wypadku zastąp plik oryginalnym z paczki ściągniętej z naszej strony.

Zarema

2011-12-29 17:00

Wymieniłam plik config/lang_pl i lang/pl. Pomogło. Dzięki za pomoc.

Do góry
o nas | kontakt