aktualizacja lightboxa i edytora

ubuntu

2011-08-28 23:04

Witam,

mam prośbę o wskazanie co należy zrobić aby:

a) zmienić lightbox z domyślnej wersji v.1 na aktualną wersję v.2.5 (usuwając pozostałości)
b) po wgraniu ckeditor co usunąć, aby pozbyć się pozostałości domyślnego edytora tinymce

Zamieniłem tinymce na ckeditor jednak waham się nad dodaniem najnowszego TinyMCE v. 3.4.4 - używa ktoś? jakie różnice w stosunku do ckeditora?

Pozdrawiam

» Quick.Cart v4.x

ubuntu

marcincook

2011-08-29 23:00

"...waham się nad dodaniem najnowszego TinyMCE v. 3.4.4 - używa ktoś?... "

1.) Rewelacyjny system szablonów który w końcu działa jak należy :
plugins : "template",
template_templates : [
{
title : "Twój szablon z tabelką",
src : "szablony/tabelka.html",
description : "Jakis opis Description szablonu"
},
{
title : "Twój szablon z innmi cudami",
src : "szablony/cuda.html",
description : "Jakis opis Description szablonu"
}
],

I generalnie jak widzisz zakładasz katalog szablony i w nim sobie masz fragmęty kodu html

2.) Jak dla mnie subiektywnie!!! - to Tiny jest szybszy i jakoś czyściej napisany. Chyba z rok ćwiczyłem FCK i potem CK i wróciłem do Tiny. Ale to już chyba kwestia bardzo indywidualna bo te edytory tak mocno się prześcigają pomiędzy sobą że ja tam różnic nie widzę z wyjątkiem szablonów które w tiny są po prostu zwykłymi plikami html.

3.) Porządniejszy menagerplików bo mogę go skonfigurować tak że widzę pliki i miniaturki z katalogu files, w efekcie robię sobie mini przez Quickowy Upload a potem jak muszę użyć MINI do tekstu to biorę te które już mam zrobione.

ubuntu

2011-08-31 21:31

ok, fajnie ale gdzie te szablony się dodaje?
czy można ustawić tak aby w panelu admina w miejscu gdzie ustala się dane na stronę bądź dane produktu był szablon "full" natomiast w formularzu kontaktowym "basic" ?

ubuntu

marcincook

2011-09-03 11:01

Ubuntu
Ja ci napisałem co sądzę o nowym tiny mce a nie systemie szablonów quicka
W ckeditor jak i tiny mce masz taki guzik jak szablony
Może on służyć do tego że np często wstawiasz sobie w treść strony jakiś określony kod powiedzmy z tabelką htmlową
To przygotowujesz sobie taki kawałek kodu html jako normalny plik html do katalogu szablony i potem możesz sobie w po przez edytor wkleić takiego snipeta
W ck musisz taki szablon zakodować jako xml tu wystarczy zwykły html
I to tyle

Do góry
o nas | kontakt